- Har lært å stå sammen

6. plass: St. Hallvard avsluttet med tre strake seire i Lerøyserien, og endte på 6. plass.

6. plass: St. Hallvard avsluttet med tre strake seire i Lerøyserien, og endte på 6. plass. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SHK avslutte med tre strake seire i Lerøyserien, og klatret til 6. plass. - Vi har slitt med skader og spillere har gått til A-laget, men vi har lært å stå sammen, sier Eirik Høyen Solli.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: St. Hallvard har akkurat slått Herkules 24–20 på avslutningsdagen i Drammenshallen søndag. De tre siste kampene i den prestisjefylte turneringen for G18-lag endte med seier. SHK slo Haslum 27–22 og Nøtterøy 21–10 lørdag.

– To av spillerne våre har blitt tatt opp i A-stallen, og flere har vært ute med skade. Men vi har stått sammen, og på slutten løsnet det skikkelig. Det var utrolig gøy å vinne tre på rad her i Drammen, forteller  Eirik Høyen Solli.

Bakspilleren bidro med to spillemål og straffemål i duellen mot Herkules i den aller siste kampen.

– Jeg ga det jeg hadde. Målet er å bli tatt opp i A-stallen etter hvert, forteller Høyen Solli, som er strålende fornøyd med Lerøyserien som arena for egen utvikling.

–  Bedre ferdigheter

Han føler at han har blitt en mye bedre spiller i løpet av sesongen.

– Eirik er en bauta, sier trener Jonny Vangen, som gleder seg over solid utvikling på hele troppen.

– Lerøyserien er en viktig arena for utvikling. Spillerne våre som er med her får bedre ferdigheter. De blir sterkere i duellspillet, tøffere og raskere, sier Vangen, som har avgitt to spillere til A-laget.

Både kanten Theodor Svensgård og bakspilleren Peter Dahl Christensen har tatt steget opp.

– Jeg har en kontinuerlig dialog med Glenn Solberg om dette, forteller Jonny Vangen.

Sosiale turer

Han ser også positivt på den sosiale utviklingen i forbindelse med spill i Lerøyserien. Turneringen er avviklet over fem runder, med felles avsluttende spill i Drammenshallen. I de fire første rundene spilte SHK i Bodø, Trondheim, Ski og Oslo. Alle stedene ble det avviklet tre kamper.

– Den sosiale biten er jo også viktig. Guttene liker å dra  på tur og møte de beste lagene i landet. Vi blir sveiset sammen, fastslår Vangen.

Etter 15 runder havnet Lier-laget på 6. plass med 15 poeng etter seks seire, tre uavgjort og tre tap. Sandefjord vant G18-serien med 28 poeng.

Glassverket på 5. plass

Glassverket endte på 5. plass i J18 med 17 poeng. Nit/Hak vant Lerøyserien for jenter med 26 poeng.

Og GIF-jentene fikk en tøff slutt på en sterk sesong. De tapte to kamper, og spilte en uavgjort i avslutningshelgen. Det ble 27–27 mot Rælingen søndag, mens Sarpsborg slo GIF 31–27 og Fyllingen slo GIF 31–25 lørdag.

Også i Glassverket setter de stor pris på spill i den nasjonale turneringen, og fire av jentene har også vært med A-laget i tillegg til spill på J18-laget. Det gjelder Ane Hovland, Thale Rushfeldt Deila, Live Rushfeldt Deila og Freija Christensen.

– Lærejente

– Vi er veldig tilfreds med å klare 5.-plassen. Topp fem var målet til jentene da vi klarte å kvalifisere oss til spill i Lerøyserien. Flere av spillerne er både ett og to år yngre enn de eldste som er med, og vi får nok et veldig slagkraftig lag neste år, sier GIF-trener Clas Engelbregtson.

Ane Hovland (19) har hatt kontrakt med A-stallen til GIF i to år, og har hatt en sentral rolle i J18-laget.

– Det er litt forskjell. I J18-laget har jeg en viktig rolle, mens jeg er lærejenta i A-stallen. Tempo er høyere og spillet er mye mer fysisk på toppnivå, men det er gøy å være med å lære, sier Ane Hovland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken