Gå til sidens hovedinnhold

Gledestårer og ville jubelscener

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er helt sykt at en kameratgjeng, skrapet sammen fra Lier og området rundt, klarer å rykke opp.

BERGEN: Det var kaptein Simen Solbergs umiddelbare kommentar etter at opprykket var et faktum.

Hele 18-33 ble resultatet mot Viking TIF i Bergen. Kampen som Frode Hagen betegnet som "årets vanskeligste", ble til slutt ett av de største maktdemonstrasjonene i 1. divisjon denne sesongen.

– Dette er utrolig stort. Og mitt desidert morsomste år som håndballspiller noen sinne, sier Gullaug-gutten Fredrik Utengen til Lierposten, som kom tilbake til St. Hallvard for 1,5 år siden etter flere år i eliteserien.

Da sa Utengen at han ville rykke opp med moderklubben innen en to-tre års tid. Og det fikk han rett i.

Vi fulgte opprykkskampen minutt for minutt. Gjenopplev maktdemonstrasjonen her!

Kameratgjeng

Kaptein Simen Solberg kunne ikke tro det han nettopp hadde opplevd.

– Dette her er helt sykt! Tenk at en kameratgjeng, skrapet sammen fra Lier og området rundt, klarer å rykke opp. Og det uten å få en eneste krone i lønn, hvor vi har lagt tilbake - jeg vet ikke - nærmere 250 treningstimer sammen det siste året. Også skal vi få spille eliteserien neste år, sier en tydelig rørt kaptein til Lierposten.

Hovedtrener Glenn Solberg fikk ikke oppleve opprykksfeiringen denne søndagen da han var opptatt med landslagsopphold som assistenttrener. Roret ble tatt over av assistenttrener Henrik Westgaard, som hadde fått med seg håndballprofilen Frode Hagen på benken.

Hyller hovedtrener Solberg

Westgaard vil likevel spesielt takke Glenn Solberg, sammen med resten av laginnsatsen.

– Dette er eksempelet på hva en god trener kan utrette. Det står så respekt det han har fått til. Samtidig er jeg ydmyk som får lov til å være hans assistent, og samtidig få med meg Frode Hagen som assistent til denne kampen. Og til syvende sist så er det lagånden og laginnsatsen. Ikke bare de ute på banen, men dette var også en prestasjon for alle som var med på benken, sier Westgaard, før Solberg kontrer:

– Dette får meg til å tenke på alle treningene og kampene vi har hatt, hvor vi har tapt og vunnet, og til sist så er dette opprykket en eneste stor lagseier. Her har alle og enhver betydd alt for at vi skulle få til dette opprykket, sier Simen Solberg.

Fokuset i hele år har vært utvikling. Glenn Solberg har nektet å snakke om opprykk, men da Lierposten tok kontakt med ham etter opprykkskamp, var det en sindig, men rørt hovedtrener i andre enden av røret.

– Jeg er stolt. Utrolig stolt. Dette var en sterk prestasjon. Vanvittig moro det vi har klart å få til sammen på så kort tid, sier Glenn Solberg.

Kommentarer til denne saken