Gå til sidens hovedinnhold

232 dager uten seier

Artikkelen er over 4 år gammel

Et kriserammet St. Hallvard gikk på sittt niende tap i eliteserien. Lyspunktet sto en 18-åring for.

(Drammens Tidende)

OSLO: Før kampen mot Bækkelaget var det klart at St. Hallvard måtte klare seg uten Simen Solberg og William Vangen. Dermed ble det plass til Peter Dahl Christensen i backrekka.

18-åringen kunne ikke hindre at et 25-34-tap, men grep sjansen med begge hender. Drammensgutten scoret tre og ble kåret til St. Hallvards beste spiller.

– Først og fremst fokuserer jeg på at vi taper kampen. Selvfølgelig er det morsomt å bli banens beste i debuten, men mitt fokus er å vinne som lag, og det gjorde vi ikke i dag. Derfor er jeg skuffa, sa Christensen, som kom til St. Hallvard fra Konnerud i sommer.

Selv om det til slutt skilte ni mål, hang St. Hallvard med i 45 minutter mot Bækkelaget. Men som så mange ganger før, kom de til kort da det gjaldt som mest.

Enklere ble det ikke da en skadeskutt backrekke ble enda tynnere da Ole Jacob Borch fikk rødt kort fem minutter før pause. Borch følte utvisningen hadde en påvirkning på resultatet.

– Vi er få bakspillere nå og har ikke råd til å miste noen. Det er klønete og dårlig av meg, rett og slett, sier Borch, som omtaler taklingen som et uhell.

– Kreftene tok slutt

Glenn Solberg var uenig med Borch. St. Hallvard-treneren mente verken det var rødt kort, ettersom Borch forsøkte å trekke seg unna, eller at utvisningen hadde noe å si for kamputfallet.

– Jeg synes vi spiller en god håndballkamp til kreftene tar slutt. Spesielt fremover på banen er det veldig mye bra. Men vi har tre bakspillere og en av dem er debutant, sier Solberg, som ikke var overrasket over at Christensen kom inn og tok nivået i eliteserien på første forsøk.

– Han utmerker seg på trening og det er fullt fortjent at han får muligheten. Han kommer inn og satser alt, akkurat som jeg kjenner ham.

Borch så rødt

St. Hallvard fikk ingen god start på kampen mot Bækkelaget. Hjemmelaget fikk raskt gå opp til 4-1, og på stillingen 13–7 så det rett og slett ganske mørkt ut for Lier-guttene.

Men en timeout av Glenn Solberg sendte St. Hallvard inn i kampen igjen.

Bortelaget scoret fem ganger på rad uten å slippe inn en eneste baklengs, og snaue åtte minutter før pause utlignet Peter Dahl Christensen til 15–15. Like etterpå sendte høyrekant Jarle Mørk Pettersen St. Hallvard i ledelsen for første gang. I den andre enden av banen kom Nicolas Granum inn og frustrerte Bækkelaget med flere redninger.

Midt i medgangsbølgen fikk imidlertid Ole Jacob Borch rødt kort og måtte ta plass på tribunen.

Bækkelaget avsluttet omgangen sterkest, men en ny viktig scoring av Pettersen sekunder før signalet, gjorde at St. Hallvard gikk til pause to mål bak i stedet for tre på 17–19.

Kollaps

St. Hallvard fortsatte å gi Bækkelaget kamp om seieren etter i andre omgang, og lenge så det ut som at Glenn Solberg kunne få med seg noe hjem fra Oslo.

Men heller ikke denne gangen skulle det stemme for St. Hallvard da det skulle gjøres opp om poengene.

Bortelaget hang godt med til 22–21 elleve minutter inn i omgangen, men med ti minutter igjen på klokka hadde Bækkelaget skaffet seg en solid 29-22-ledelse. Ikke engang med to spillere mer på banen klarte St. Hallvard å redusere.

Mot slutten brukte Bækkelaget mest tid på å kaste mot et åpent St. Hallvard-mål uten målvakt, mens Lier-laget prøvde seg med sju mot seks.

Kampfakta

Eliteserien herrer 9. runde:

Bækkelaget - St. Hallvard 34-25 (19-17)

Oppsal Arena - ca. 400 tilskuere.

SHK: Robin Paulsen Haug, Nicolas Granum - Lars Henrik Eriksen 2, Kristoffer Norgren Olsen 3, Håkon Økern, Hans Fredrik Cordt-Hansen, Sindre Palin Kjeldaas, Theodor Svensgård 1, Marcus Wiklund Finnerud 3, Alexander Mitrovic, Fredrik Utengen 4, Hermann Vildalen 4, Ole Jacob Borch 1, Kim Skaug 2, Peter Dahl Christensen 3, Jarle Mørk Pettersen 2.

Toppscorer Bækkelaget: Anders Tverdal 7.

Dommere: Lars Jørum og Håvard Kleven.

Utvisninger: BSK 4 x 2 min., SHK 4 x 2 min. og ett rødt kort.

SHKs beste

3 poeng: Nicolas Granum

2 poeng: Peter Dahl Christensen

1 poeng: Fredrik Utengen

Kommentarer til denne saken