Sjokkerte med 15 minutter i mesterklasse

VISTE SEG FRAM: Line Ellertsen og Glassverket yppet seg for alvor mot Metz etter pause, men tapte til slutt 22-24.

VISTE SEG FRAM: Line Ellertsen og Glassverket yppet seg for alvor mot Metz etter pause, men tapte til slutt 22-24. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Glassverket snudde 8-15 til 17-15 på et kvarter de sent vil glemme, men kom til kort i en thriller av en avslutning.

DEL

(Drammens Tidende) LIER: Metz kom til Reistad Arena som et lag som er med i mesterligaen for 18. gang, og det var lite som tydet på at de skulle få kamp til døra av et Glassverket-lag som lå under med sju mål til pause.

Hjemmelaget var imidlertid et helt annet lag etter hvilen og sjokkerte franskmennene med ni strake scoringer uten baklengs i andre omgang.

Guro Rundbråten reddet stort sett alt Metz hadde å komme med, mens målvaktspartner Marte Langeli tok seg av straffene. I den andre enden av banen var det fart, råskap og kliniske avslutninger over hele linja.

Etter ti dramatiske avslutningsminutter, ble det likevel Metz som kunne innkassere to poeng med en knepen 24-22-seier.

LES OGSÅ: Spillerne starter kronerulling

– Drittskudd!

I Glassverket-garderoben manglet det ikke på de som ville ta på seg skylden for tapet. Lagene var like langt på 22-22 da gjensto to minutter og June Andenæs ble utvist.

– Det kjennes veldig utslagsgivende. Du skal jo være såpass rutinert at du ikke får en tominutter på slutten der. Jeg drar henne i skjorta, så det er en grei utvisning, sier Andenæs.

Metz scoret i det påfølgende angrepet, og Emilie Christensen var spilleren som fikk ansvaret med å utligne. Skuddforsøket gikk rett på Metz-målvakten.

– Drittskudd! Det er verken oppe eller nede, og sånne skudd fortjener ikke å gå inn, sier 23-åringen.

Samtidig innrømmer trener Geir Oustorp at han burde tatt ut målvakt Guro Rundbråten i jakten på poeng i sluttsekundene.

– Jeg tenker nok feil. Jeg tenkte ikke på seier, men uavgjort. Men når jeg ser det etterpå skulle vi kanskje tatt ut målvakten, sier Oustorp.

Enden på visa ble at Metz scoret også på sitt siste angrep.

LES OGSÅ: Rundbråten-redning får oppmerksomhet

Tøffe franskmenn

Også innledningsvis viste Glassverket gode tendenser i Lier, men førsteomgangen vil nok Geir Oustorp bare glemme. Med fire mål på de siste 21 minuttene av omgangen ble det lite pene 8–15 til pause.

Hjemmelaget forsøkte å holde høyt tempo foran et tøft, fransk forsvar, men klarte ikke å finne de gode skuddmulighetene foran OL-finalist, Laura Glauser.

Innspillene til June Andenæs og Martine Wolff var ofte upresise, og Birna Berg Haraldsdottir, kampens store spiller mot Buducnost, hadde tre forsøk over tverrliggeren.

GOD. Tiril Günther Merg kom inn og bidro med positivt fortegn i det som ellers var en elendig førsteomgang for Glassverket. Backen endte på tre scoringer.

GOD. Tiril Günther Merg kom inn og bidro med positivt fortegn i det som ellers var en elendig førsteomgang for Glassverket. Backen endte på tre scoringer. Foto:

Stort bedre ble det ikke av at Glassverket måtte spille 16 av de 30 første minuttene i undertall etter fire utvisninger, to til Haraldsdottir og to til Mette Leipart.

Det virket riktignok som Glassverket kunne yppe seg da Haraldsdottir sendte de lilla i ledelsen 4-3, men deretter fulgte én av to målløse perioder på sju minutter, før Tiril Günther Merg reduserte til 5–7.

De siste 21 minuttene endte 12–4 til Metz, og Glassverket avsluttet omgangen med å kaste bort ballen i overtall seks mot fire.

LES OGSÅ: Kan miste resten av sesongen

Et eventyrlig kvarter

Glassverket virket ivrig på å komme i gang med andreomgangen og boblet nærmest over av energi da signalet gikk. De lilla så ut som et helt annet lag og vendte kampen med ni (!) strake scoringer uten baklengs til 17–15.

Emilie Christensen scoret sitt første og fulgte opp med ytterligere to, mens Line Bjørnsen (3), June Andenæs, Marianne Iversen og Martine Wolff sto for de andre. Bakerst hentet Guro Rundbråten fram tre redninger, mens Marte Langeli sto i mål på en straffebom.

– Det er vel en god blanding av at vi er veldig svake i første omgang og mye bedre i andre. Vi gjør veldig mye rart i angrep, og at vi slipper inn 15 mål i første omgang er fordi vi gjør mange rare valg i angrep. Vi er passive, både i føtter og i hodet, på grunn av et dynamiske forsvar, sier Oustorp.

Da det sto 16–15 på tavla kunne ikke Metz-trener Emmanuel Mayonnade gjøre annet enn å ta sin andre timeout på omgangens drøye åtte første minutter.

«Alt» gikk Glassverkets vei, og kampen var snudd på hodet.

FRANSK KARAMELL: Marianne Iversen fikk kjenne på kroppen hvor harde franske Metz var i forsvar. Hun ble liggende på gulvet og måtte få behandling rett før pause.

FRANSK KARAMELL: Marianne Iversen fikk kjenne på kroppen hvor harde franske Metz var i forsvar. Hun ble liggende på gulvet og måtte få behandling rett før pause. Foto:

14 minutter og 27 sekunder ut i omgangen skjedde imidlertid det som måtte skje før eller senere, da Xenia Smits reduserte fra sjumetersmerket.

På 18-18 med 12 minutter igjen på klokka, lå alt til rette for en thrilleravslutning, og på sidelinja hoppet og skrek Geir Oustorp høyere og høyere.

Lagene fulgte hverandre tett, men da Andenæs ble utvist med to minutter igjen på 28-28 var det fordel Metz. De gule og blå tok ledelsen og Oustorp tok timeout. Christensen bommet på det avgjørende skuddforsøket i undertall, mens Ana Gros scoret på Metz sitt siste.

Dermed 24-22.

LES OGSÅ: Oustorp-tale vekket Haraldsdottir

Kristiansen toppscorer

Buducnost vant sin kamp mot 32–26 Thüringer i Tyskland og topper ikke uventet gruppen etter tre runder. Glassverket ligger nederst på tabellen med null poeng.

Onsdag er det tilbake til «hverdagen» for Åskollen-laget etter en måned med kun kamper mot mesterligamotstand. Da kommer Halden på besøk i Drammenshallen.

Veronica Egebakken Kristiansen ble delt toppscorer for Midtjylland da danskene tapte 20–26 borte for landslagskollega Katrine Lunde og Rostov-Don. 26-åringen fra Mjøndalen scoret fem mål. Midtjylland ligger sist i sin gruppe, men også Rostov-Don og Bucuresti står med kun to poeng på de tre første rundene.

Kampfakta

Mesterligaen håndball (3. gruppespillkamp), kvinner:

Glassverket – Metz 22-24 (8-15)

Reistad Arena – 570 tilskuere.

Dommere: Victoriia Alpaidze og Tatyana Berezkina, Russland.

GIF: Guro Rundbråten og Mette Leipart 1 Mette Leipart, Tiril G. Merg 3, June Andenæs 3, Line Bjørnsen 4, Birna B. Haraldsdottir 3, Amalie H. Jøsendal, Linn Andresen, Nina Bull-Engelstad, Emilie Christensen 4, Martine Wolff 2, Trine Bronsta, Line Ellertsen, Ane Hovland, Marianne Iversen 2.

Toppscorer Metz: Xania Smits 7.

Utvisninger: GIF 7 x 2 min., Metz 4 x 2 min.

GIFs beste

  • 3 poeng: Guro Rundbråten.

  • 2 poeng: Emilie Christensen.

  • 1 poeng: June Andenæs.

LES OGSÅ: Ny lærepenge i Larvik

Artikkeltags