Styrer mot drømmesesong

Ola Stunes Isene vant diskos for menn.

Ola Stunes Isene vant diskos for menn. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ola Stunes Isene har etablert seg som Norges beste diskoskaster denne sesongen. Fredag fikk han NM-gullet han har manglet.

DEL

(Drammens Tidende) Under ufyselige forhold i Byrkjelo fikk han opp 60,46 meter i sitt lengste kast og vant dermed den meget tette gullduellen mot de siste årenes norgesmester Sven Martin Skagestad.

Da fasiten skulle skrives etter seks omganger skilte det de to kompisene ikke mer enn ni centimeter. Dermed fikk Isene gullet han har manglet i medaljesamlingen.

– Endelig. Jeg har én bronse og to sølv fra før, så det var vel på tide at jeg klarte å stå på toppen, smilte Sturla-kasteren til Drammens Tidende.

– Dette gullet betyr litt for deg?

– Ja, jeg kjente det var nerver nå. Her skulle jeg ta gullet jeg har manglet, mens i EM var det ingenting å tape. Da kunne jeg bare kose meg, sa han.

LES OGSÅ: Isene til diskosfinalen som sistemann

Stor overgang

Han måtte finne seg i å være favoritt foran fredagens diskoskonkurranse i Byrkjelo. Rivalen Skagestad klarte ikke EM-kravet og måtte følge sesongens høydepunkt hjemmefra.

– Etter å ha vært i EM, og i og med at jeg har årsbeste i Norge, ble jeg automatisk det, sa gullvinneren om favorittstempelet.

Værgudene gjorde samtidig ikke oppgaven enkel å løse. Regn og vind preget konkurransen.

– Det var vanskelig å få grep på diskosen. Jeg var kald på henda, og overgangen var stor fra EM. Der var det 38 grader og her var det ti, smilte norgesmester Isene.

Han ga seg selv mer en godkjent, selv om lengden på vinnerkastet var et stykke bak det han er god for.

– Ut fra forholdene var det greit å komme over «skammegrensa» på 60 meter. I tillegg ble det jo litt konkurranse mellom meg og Sven Martin. Det ble en kamp om gullet, og det var gøy, smilte han.

Drømmesesong

Med EM-eventyret i Berlin og det etterlengtede NM-gull i boks, kan han nesten ikke be om mer fra årets sesong. Et siste ønske har Sturla-kasteren likevel.

– Jeg skal be om en personlig rekord på slutten av sesongen og avslutte med et godt resultat, smilte han.

– Skulle du klare det, blir det drømmesesong?

– Ja, det blir det. Jeg har virkelig tatt steget videre.

– Hva betyr det for deg å bevise at alle piler peker oppover?

– Det gir motivasjon til å jobbe videre og gjøre en innsats i vinter mot neste sesong. Da er det VM og enda hardere å kvalifisere seg.

Neste års VM avholdes i Qatar.

Bronse i kule

PS! Søndag avsluttet for øvrig Ola Stunes Isene NM i Byrkjelo med å ta bronsemedalje i kule med 17,20 som beste støt. Gullet gikk til Marcus Thomsen på sterke 19,82.

Artikkeltags