Klare for EM i friidrett: - Alltid har jeg drømt om å være med i et stort mesterskap

TIL EM: Ola Stunes Isene, Sturla, skal kaste diskos i EM.

TIL EM: Ola Stunes Isene, Sturla, skal kaste diskos i EM. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang på svært lenge er to lokale utøvere tatt ut til senior-EM i friidrett. Diskoskaster Ola Stunes Isene (23) og løperen Ferdinand Kvan Edman (25) fikk klarsignal tirsdag.

DEL

(Drammens Tidende) OSLO: Europamesterskapet i friidrett for seniorer i Berlin 7. -12. august, og med i dette selskapet finner vi diskoskjempen Ola Stunes Isene, Sturla, og mellomdistanseløperen Ferdinand Kvan Edman fra Drammen – den tidligere Sturla-løperen som nå representerer Tjalve. Begge debuterer i EM.

Isene kastet til årsbeste tidligere i år med 63,30, som var 29 centimeter bak EM-kravet. Men Lier-gutten er såpass høyt oppe på rangeringslistene at han ble invitert til å bli med av det europeiske friidrettsforbundet. Norges Friidrettsforbund valgte derfor også ta med Isene.

– Jeg visste at jeg var veldig nær, men visste ikke noe sikkert før jeg fikk beskjeden tirsdag formiddag. Alltid har jeg drømt om å være med i et stort mesterskap i seniorklassen, sier Stunes Isene.

Kvan Edman satte en imponerende ny personlig rekord på 1500 meter med 3.38.64 nylig, og skal også løpe denne distansen i EM. Alle de tre Ingebrigtsen-brødrene er påmeldt både 5000 og 1500 meter, så drammenseren kan stå på startstreken sammen med både Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen i den tyske hovedstaden.

– Endelig. Jeg har visst at jeg hatt nivået inne lenge, og etter et år uten skader er jeg der, uttaler Kvan Edman.

Både Stunes Isene og Kvan Edman mener finaleplass er realistisk.

Vi må langt tilbake i tid for å finne sist gang to lokale utøvere fra distriktet var med i et EM i friidrett utendørs. I de siste mesterskapene har det vært én lokal utøver med: Veronika Blom (Hokksund) var med på halvmaraton i 2016, mens drammenseren Håkon Brox løp maraton i 2014. Før det deltok Øyunn Grindem, Sandvin, i høyde i 2012.

PS! Diskos menn står på menyen tirsdag 7. august (kvalik) og 8. august. 1500 meter menn blir avviklet onsdag 7. august (kvalik) og finale fredag 9. august.

Artikkeltags