Emma 3. best i verden under 18 år

I FORM: Emma Kirkeberg Mørk satte ny rekord i kvinneklassen i Landfallhytta opp tidligere i høst.

I FORM: Emma Kirkeberg Mørk satte ny rekord i kvinneklassen i Landfallhytta opp tidligere i høst.

Artikkelen er over 1 år gammel

Emma Kirkeberg Mørk (15) har vist knallsterk løpsform i høst med tider i internasjonal klasse. Nå er hun også tatt ut til nordisk mesterskap i terrengløp i U20.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Nylig vant Emma Kirkeberg Mørk, IF Hellas, 16/17-årsklassen i Hytteplanmila i Hole. Tiden ble 35.01 i det ti kilometer lange gateløpet.

På det IAAFs (Det Internasjonale Friidrettsforbundet) offisielle statistikker er Kirkeberg Mørks tid den tredje beste i verden hittil i år på ti kilometer gateløp for løpere under 18 år. Kun Grace Brock (Storbritannia), 34.26, og Alison Hooper (Canada), 34.50 er bedre enn drammenseren i 2018.

Tidligere i høst vant Emma Kirkeberg Mørk blant annet 17-årsklassen i Lidingöloppet i Sverige, og satte også ny rekord i kvinneklassen Landfallhytta opp i Drammen.

Den gode løpsformen belønnes med uttak til nordisk mesterskap i terrengløp i Reykjavik (Island) 10. november. 15-åringen fra IF Hellas skal løpe i U20-klassen mot løpere som er opp til fire år eldre. Distansen er fire kilometer.

Artikkeltags