STOPPEN: – Vi har hatt det kjempegøy sammen med 139 jenter som liker fotball, skriver Kjersti Thun i Fotballjenter, som arrangerer festivalen, på organisasjonens nettside.

Fire dager med fotballfest

Årets jentefotballfestival startet opp onsdag 21. juni, og ble avsluttet lørdag 24. juni.

Fredag fikk jentene besøk av Caroline Knutsen, som tidligere har vært en av Toppseriens aller beste keepere, og som har spilt med flagget på brystet flere ganger. Nå er hun J17 landslagstrener og assistentrener for Vålerenga damer.

– Caroline rakk mye mens hun var hos oss, og startet med å ha en økt med keepere, og så hadde hun en sekvens inne med akademiet før hun kjørte en fotballøkt med dem. Og etter en kort lunsj, fikk fotballskolen treffe Caroline, og det ble skrevet mange autografer, forteller Thun.

 

Heiarop, natursti og straffespark

I løpet av fotballfestivalen ble det arrangert alt fra natursti til komponering av heiarop og kampsanger.

På akademiet har jentene jobbet med hurtighet og koordinasjon og det ble også holdt straffespark-konkurranse.

Mange kamper ble selvsagt også gjennomført, slik at jentene fikk prøvd ut i praksis det de hadde øvet på underveis på festivalen.

– Vi hadde blant annet en egen turneringsdag, der jentene hadde det gøy med innmarsj, ansiktsmaling, mange kamper og pølsefest. Det var også veldig hyggelig at så mange foreldre var innom for å se jentene, skriver Thon.

Dette er Fotballjenter

Fotballjenter ble startet med tanke på å gi jenter en god opplevelse med fotballen, og at jenter skal få like muligheter som gutta.

Fotballjenter har som mål å lage arrangementer på jenters premisser.

Mottoet er "for jenter av jenter". 

Fotballfestivalen har blitt arrangert 4 ganger tidligere på Konnerud før arrangementet ble flyttet til Lier stadion i 2016.

Fotballfestivalen blir arrangert i samarbeid med Stoppen SK i 2017.

Målet på sikt er å kunne arrangere fotballfestival flere steder i landet.

Kilde: http://fotballjenter.webnode.com/