TRANBY/HEDMARK: Med en premie til vinneren med en verdi på 300.000 kroner i potten vil ikke Guro Majormoen, Marius Bermingrud, Theodor Olsen, Marcus Påverud og Emil Heyerdahl møte uforberedt til kamp når slaget skal stå på Vålerbanen i Hedmark i september.

Premier for 300.000,-

Bilsporttalentet er omtalt som den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år innenfor norsk motorsport.

Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundets støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300.000 kroner.

God rekruttering til bilsporten

– De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 18 utøvere som er grundig vurderte. Rekrutteringen blant de yngre til bilsporten er god, og i nær sagt alle grener. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Holm Jacob Matheson.

Alle finaledeltagere har allerede hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring - deriblant Liers egen Marcus Påverud, som blant annet har kjørt løp i Danmark og Frankrike.

 

Startet tidlig

Marcus kjører for Asker og Bærum Motorsport. Han startet med karting da han var 7 år gammel, og har oppnådd mange gode resultater både her hjemme og ute i Europa, og i 2011 var han fabrikksfører for Lenzo kart.

Fra kart gikk han til Formel Basic, der han tok NM-sølv i 2014.

I 2015 og 2016 kjørte han Citroën DS3 Cup i Danmark og her hjemme. I år kjører han ute i Europa i en Honda Civic i TCR-klassen. Han har også kjørt enkelte løp her hjemme i år.

 

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen 13. og 14. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

– De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle.

Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 1. desember.

De øvrige deltakerne i Bilsporttalentet 2017 er Guro Majormoen (17) fra Drammen, Marius Bermingrud (18) fra Vestfossen, Theodor Olsen (18) fra Moelv og Emil Heyerdahl (15) fra Løken.