(Drammens Tidende)

LIER: Da Sofie Sund (20) opprettet Instagram-konto i 2013, ante hun ikke at det skulle bli en megasuksess. Hun ble lagt ut på «popular page», og følgerne begynte å renne inn.

LES OGSÅ: Disse er størst på Instagram i distriktet

Opptil 2.000 følgere dagen

– Jeg tror det var en blanding av flaks og at folk likte bildene mine. I starten var jeg heldig og ble kjent med folk på Instagram, sier Sund.

I en periode kunne hun få opptil 2.000 følgere om dagen. Nå har hun imidlertid ikke like mye tid til å oppdatere hele tiden, og følgerfrekvensen har dabbet litt av.

20-åringen har siden hun fikk tak i pappas kamera som 11-åring likt å ta bilder.

– Da fant jeg ut at dette var noe jeg ønsket å fortsette og jobbe med i framtiden. Jeg synes det er veldig gøy og spennende, og er glad i å være kreativ, sier hun.

Nå går hun på fotofagskole i Trondheim. Hva framtiden bringer er hun usikker på, men det inkluderer i alle fall fotografi.

– Jeg er litt usikker på om jeg vil studere til bachelor i USA, eller om jeg er heldig og finner meg jobb, sier Sund.

LES OGSÅ:

Får jobbtilbud hele tiden

Det burde ikke bli noe problem. Sund har allerede jobbet for flere klesmerker som har oppdaget henne på Instagram. Nå jobber hun også med en fotokampanje for Adobe. Også Sony har hun på CV-en.

– Jeg får tilbud nesten hele tiden på mail. Det er alt fra småting som klesmerker som vil at jeg skal ta bilder for dem eller noen som vil at jeg skal poste forskjellige ting på Instagram. Også er det store ting som Adobe og Sony, sier hun.

Nå skal hun i gang med flere spennende prosjekter, men foreløpig holder hun kortene tett.

Selv om hun har hatt sekssifret antall følgere i noen år, synes hun fortsatt det er litt uvant.

– Jeg kan egentlig ikke skjønne at så mange følger meg. Det er mennesker fra hele verden, det er ganske rart å tenke på, sier Sund.

Instagramkontoen består hovedsakelig av selvportretter, som den unge fotografen har tatt med selvutløser.

LES OGSÅ: Delte hemmeligheten på Instagram