Sommerbrev fra ordføreren: – Jeg håper sommeren 2020 går inn i minneboka som helt spesielt fin

God sommer: Ordfører Gunn Cecilie Ringdal ønsker alle liungene en feiende flott sommer.

God sommer: Ordfører Gunn Cecilie Ringdal ønsker alle liungene en feiende flott sommer. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I sommer håper jeg vi alle får en nydelig norgesferie i bygd og by, på fjellet eller ved sjøen. Kanskje er dette sommeren for turene der vi stopper for piknik på en rasteplass langs veien eller med nistepakka i sekken på en god fottur? Og så er det veldig fint om mange av oss benytter oss av alle de lokale serverings- og overnattingstilbudene. «Vil du ha din lokale butikk i morgen må du bruke den i dag», er et gammelt slagord som virkelig vil vise sin betydning nå.

Det har vært et spesielt halvår. I mine fem år som ordfører i Lier mener jeg det er riktig å si at det alltid har skjedd mye, hvert eneste år; det er alltid mange saker å behandle og det er et stort engasjement. Det er bra fordi det er et tegn på et samfunn i utvikling.

Likevel har dette halvåret vært noe helt spesielt. Jeg skal ikke bruke for mye tid på koronasituasjonen i dette innlegget, men det vil sette sine spor at vi har vært med på å stenge hele samfunnet. I kommunen er det mange erfaringer å ta med seg fra nedstenging av barnehager, skoler og tilbud til mennesker som trenger oss mest. Jeg vil ta med meg noen viktige erfaringer videre, som bruk av digitale plattformer og muligheten til effektivt hjemmekontor, behov for effektive beslutningsprosesser og betydningen av nok og god informasjon.

Det har også vært et halvår med saker som har satt fyr i kommentarfeltene på Facebook og ført til stort oppmøte på politiske møter. Jeg skal ikke skrive så mye om dette engasjementet heller, jeg deler mange av synspunktene til Morgan Langfeldt og Silje K. Norheim slik det er skrevet i deres innlegg.

Sakene om Vestsideveien 100 og Stena Recycling er to av svært mange saker som har fått vår oppmerksomhet som lokalpolitikere. Og selv om jeg stemte for Stena-prosjektet, fordi jeg mente at et samlende knutepunkt etter nåtidens forskrifter både kunne redusere trafikkbelastningen og bidra til mindre fare for Lierelva enn dagens situasjon, og tar dette «tapet» med fatning, tenker jeg mest på alt det andre vi sier ja og nei til, men som ikke nødvendigvis får så store overskrifter i avisa. Disse sakene vies akkurat like mye tid og ressurser fra kommunen og politikernes side og viser hvor viktig vårt demokrati er.

I vårt siste kommunestyremøte før sommeren, som ble til to kveldsmøter, behandlet vi 34 saker. Det var saker om alt fra organisering av krisesentertilbud for de aller mest sårbare av oss (her valgte flertallet en bred og god løsning i Bærum) til fiberdekning for Øverskogen og en plan for fiberdekning i resten av kommunen. Det var saker som politikerne satte seg godt inn i, og der engasjementet betyr vel så mye for at vi alle skal kunne få muligheten til å leve et trygt og godt liv i grønne Lier.

Derfor vil jeg takke politikerne i Lier for deres engasjement i første halvår i 2020. Fordi lokalpolitikk, i stort og smått, skaper gode lokalsamfunn. Jeg mener det er prisverdig at det finnes innbyggere som påtar seg jobben med å lese gjennom utallige saksdokumenter, snakke med hverandre og finne gode løsninger som de mener er til det beste for Lier.

Derfor vil jeg også takke innbyggerne for at dere har tro på lokalpolitikerne, viser det med stort engasjement og løfter frem det dere mener er viktig. Og på den andre siden sitter en lokalpolitiker som har meldt seg til tjeneste og som mest sannsynlig ønsker det beste for oss alle.

Og med disse ord ønsker jeg dere alle en riktig god sommer! Jeg håper dere får mange fine opplevelser, gjerne på tur eller på din lokale kafé, og at sommeren 2020 går inn i minneboka som helt spesielt fin.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken