Foreningen søker derfor ti Lier-ungdommer til ungdomsutvekslingen i den finske vennskapskommunen Kokemäki fra 1. – 5. august.

Dette kommer også tilsvarende antall fra den svenske vennskapskommunen Falköping.

– Dette er en tradisjon som begynte i 1954, og det er mange vennskap som er blitt til opp igjennom årene på disse turene. Vi pleier å ha turer i nærområdet, «landskamper» i ulike idretter, noen ganger har vi Farmen-aktiviteter, bålkos og Nordisk aften. Vi skal bo hjemme hos vertsfamilier i Kokemäki. Reiseledere på turen blir Knut Espen Riis Skustad og Ole Johan Stokstad, skriver lokallaget av foreningen Norden i en pressemelding.

Det er en egenandel på 1500 kroner. I tillegg må man beregne litt til lommepenger. Fristen for å søke er satt til 18. mai.

Foreningen Norden ble etablert i 1919, og er en partipolitisk uavhengig medlemsforening som arbeider for å «styrke og utvikle et folkelig nordisk samarbeid for alle som bor i Norden».

– Foreningen skaper møteplasser og formidler kunnskap om nordisk språk, historie og samfunnsforhold samt bidrar til å bygge ned grenser i Norden. Vi mener et mer sammensveiset Norden vil gi flere muligheter for alle og medføre at de nordiske landene får en sterkere stemme på den globale arenaen, skriver foreningen på sine websider.

Foreningen har rundt 60 lokallag i Norge, og en av de er altså i Lier. Lokallaget ledes av Tone-Christine Cook, som også er kontaktperson for dem som er nysgjerrig på utvekslingen i august.