Gå til sidens hovedinnhold

Smitteutbruddet ved Hallingstad skole øker

Det siste døgnet har 20 innbyggere i Lier testet positivt for korona. 17 av dem har tilknytning til Hallingstad skole på Tranby.

12 av de smittede er elever i 1. klasse. Det melder Lier kommune i en pressemelding onsdag formiddag.

Elever og voksne ved Hallingstad skole som nå har testet positivt var i karantene fra før. Det var også husstandene deres, etter at Lier kommune har valgt å behandle alle nye smittetilfeller som om det er den britiske og ekstra smittsomme varianten av koronaviruset.

Kommuneoverlege Ingrid Bjerring regner med at det vil komme flere smittede i forbindelse med utbruddet ved Hallingstad skole.

– I og med at det er så mange barn som er smittet, regner vi med at mange av barnas omsorgspersoner også kommer til å teste positivt i løpet av uken, sier Bjerring i pressemeldingen.

Sjekker for britisk mutant

Drammen sykehus kan hurtigscreene positive koronatester for å undersøke om de er av den britiske varianten. Foreløpig er det ikke avdekket at noen av de smittede tilknyttet Hallingstad skole har den britiske varianten.

– Men på grunn av omfanget av dette utbruddet ber vi nå FHI om en full sekvensering av prøvene, sier kommuneoverlegen.

Mulig rødt nivå neste uke

Denne uka er det vinterferie i Lier. Derfor avventer kriseledelsen i kommunen til fredag med å avgjøre om barneskolene i Tranby krets skal settes på rødt tiltaksnivå fra og med neste uke.

Ingrid Bjerring oppfordrer nå alle liunger til å være ekstra nøye med å overholde smittevernreglene.

– Smitten i dette utbruddet har spredd seg svært raskt. Selv om vi har en kjent kilde til utbruddet, ber vi liungene om å ta ekstra hensyn og ikke være sammen med andre enn sine vanlige kontakter. Når det er store klynger undersøker vi også om det kan være flere kilder inn, sier Bjerring.

Status per 3. mars er at 53 personer bosatt i Lier har fått påvist koronavirus. Av disse er 26 kvinner og 27 menn.

To personer er innlagt på sykehus. Disse er lagt inn av en annen årsak enn korona, men testet positivt etter sykehusinnleggelsen.

Kommentarer til denne saken