Gå til sidens hovedinnhold

Slitsomt med skog som politisk spill

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg ser at det er krangel om forslag om plan for å lage plan for å vedta en plan for hvordan kommunen skal planlegge en plan for utvikling av noe som heter Kværnerskogen. Aldri hørt om den før, men så bor jeg to kilometer og 30 år unna.

Men jeg har lest og hørt om noe i området. Det er jo et svært interessant historisk og kulturelt område i Lier. Litt sånt småtteri av noen steiner som fikk sin plass i Danmark og en svenskekonge som skapte hektisk aktivitet i skogen, for å nevne noe. Ja, det bør komme opp en plan om hvordan området skal gjøres tilgjengelig. Støtte til Helge og Arbeiderpartiet. Fy til SV som vil fryse historien. Det er som dagen igår, er historien om dagen før, og alle dagene før. Og alle disse dagene har bidratt til utviklingen. Det er vel sånn i denne Kværnerskogen også.

Beveger vi oss nordover, og litt vest, finner vi Hestesletta. Der har jeg aldri sett en hest, men mye aktivitet. Planlagt. Litt lenger nord og svakt til øst er du i hoppbakken. Riktig nok revet, - som planlagt. Og planen var skilekanlegg. Du verden. Bingo for planen og all tenkning bak. Og i alt dette har covid19 vist at hvis samfunnet stiller opp med god tilrettelegging, så evner vi innbyggere å bruke mulighetene.

Det er derfor det er så håpløst når politikere ikke er tydelige og gir klare og forståelige alternativer å velge mellom. Det er jo dette valg handler om. Når noen jobber for å hindre muligheten for utredning av alternativer, så flytter de seg over på en udemokratisk banehalvdel.

La oss få forslag om Kværnerskogen på banen.

Kommentarer til denne saken