Fraværende historisk virkelighetsforståelse i Frp og Venstre

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Skole I den senere tid har ulike partier ytret sine standpunkt om skolebehovsplanen i Lierposten. I denne forbindelse har Frp og Venstre utmerket seg meg hedersbetegnelsen årets manglende historiske virkelighetsforståelse og feilinformasjon i flere innlegg i Lierposten nå i høst.

I debatten rundt Nordal Skole i skolebruksplanen har det blitt feilinformert at mer enn 100 elever søker seg bort fra Nordal Skole. Dette viser bare at politikerne i Venstre og Frp er historieløse i Nordal skoles snart 100-årige historie og har manglende innsikt i hvilke politiske vedtak som tidligere har vært fattet.

Ingen flukt fra Nordal

Man kan faktisk mistenke dem om en bevisst villfarelse og gi feilinformasjon om dette temaet. For å kunne belyse dette må vi gå tilbake til år 2000 der våre politikere vedtok å endre skolekretsgrensene til Nordal skole.

Her ble det konkludert klart med en endring av skolegrensene og at elever innafor nærskoleprinsippet kunne søke seg til den skolen som ligger nærmest hjemmet.

Det er ut fra dette ingen «flukt» fra Nordal skole, men et naturlig valg av nærskole for de ulike barn som avgjør skolevalget. At administrasjonen fremdeles praktiserer de gamle skolekretsene i sin innskrivning til skolene vanskeliggjør dette ytterligere.

120 husstander som kommer inn under kommunestyrevedtaket fra 2000 får fremdeles innmelding til skole i Nordal skolekrets. Dette medfører at alle de barn som søker seg til nærskolen kommer inn i «søker seg vekk fra Nordal skole».

At 100 barn ikke velger Nordal skole er tatt ut fra sin helhet og blir misbrukt av Frp og Venstre til å feilinformere om de virkelige endringene av kretsgrenser om ble vedtatt i kommunestyre av 25.04.2000.

Kleint av Venstre

I Lier praktiseres nå nærskoleprinsippet slik at elever kan gå på den skolen som er nærmest sitt hjem, noe som er bra for alle parter. Det er derimot ingen ære til skoleadministrasjonen i Lier som fremdeles praktiserer gamle Nordal skolekrets og ikke har korrigert etter et politisk vedtak av skolegrenser fra år 2000.

Til Frp og Venstre vil jeg si – lær deres skolepolitiske historie og fortell ikke usannheter i iveren etter å sentralisere skoler i Lier i større enheter.

Det var kanskje i en slik stund unødvendig av Venstres gruppeleder i Lier å gå fra dør til dør i Nordal Panorama å spørre hva innbyggerne der er opptatt av.

For et spørsmål å komme med til alle de nyetablerte barnefamiliene som kjemper for Nordal skole eksistens som nærskole i Lier! Kanskje dette ble litt kleint? «Beklager men vi i Venstre vil legge ned nærskolen din, vil du bli medlem i Venstre?».

La mangfoldet og nærskolene i Lier leve – Nei til sentralisering – La Nordal skole fungere som navet i Nordal krets' kulturliv og samfunnsutvikling. Vi skal huske på hva som er sagt i neste valg. Det er jo heldigvis ikke lenge til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken