(Drammens Tidende)

LIER: – Ja, svarte samtlige av de rødkledde aktørene og ville absolutt gå seirende ut av finaleduellen.

Kort tid ut i 2. omgang dukket så muligheten opp for Elton Mahmutaj som oppfattet den gylne sjansen som plutselig dukket opp.

Ballen smalt nemlig i stanga og spratt utover på banen igjen, og da benyttet målskytteren seg av sin hurtighet og plasserte ballen forbi motstanderens siste skanse.

Skiolds lovende unggutter (årgang 2005) vinner til slutt denne fartsfylte finalen med 1–0.

Variabel innsats

Etter en 1. omgang med brukbart spill fra Skiold ble aldri motstanderens siste skanse satt på alvorlige prøver. Men for burvokter, Simo Lampinen-Skaug ble det litt å bryne seg på.

Et meget godt plassert frispark måtte Skiold-keeperen satse alt han kunne og med et tigersprang fikk han slått ballen til hjørnespark. Like etterpå får en av de rødkleddes spillere gult kort av dommeren for å holde igjen motspiller.

Han måtte ta en hvilepause på sidelinjen i fem minutter, og Skiold var en spiller mindre på gressbanen. Deretter blir det mest å forsvare seg for drammenslaget, som holdt 0–0 til hvilepausen.

– Bra spill av dere før det gule kortet kom, men deretter var det variabel prestasjoner, forteller Rutkai Sabri til sine elever.

Som lyttet nøye etter hva som ble sagt før alvoret tok til igjen.

Skiold var skjerpet hundre prosent fra avspark i 2. omgang og tok kommandoen i duellen. Så dukket den gylne sjansen opp for en våken Skiold-spiss, Elton Mahmutaj som med denne nettsuseren ble matchvinner.

Skiold pådro seg nok et gult kort, men spillerne kjempet heroisk de siste 10 minuttene. Da dommeren blåste av etter full tid var gleden stor for å kapre finaleseieren i denne populære cupen.

– Samhold og lagmoral er kjennemerket til dette laget, opplyser Rutkai Sabri etter suksessen i Lier.

Fra jubel til fortvilelse

 

Liungen Cup ble for mange lag en real opptur, mens andre lag måtte konstatere at marginene ikke var på deres side. Det skjedde med nettopp Stoppens unge jentelag (årgang 2004/2005), som i semifinalen møtte Ullern/Fossum.

Kapteinen selv, Christine Helling sørget i 1. omgang for 1–0 ledelse da hun fikk den stikkballen hun ønsket seg. Da var motstanderens siste skanse sjanseløs til å avverge.

Men Ullern ga aldri opp og presset på for utligning etter hvilen. Det maktet laget fra hovedstaden, og dermed måtte duellen avgjøres fra ellevemeterstreken.

Her begynte det etter oppskriften for hjemmelaget som scoret sikkert flere ganger, men motstanderen svarte med samme treffsikkerhet. Da Christine skulle smelle ballen forbi Ullern/Fossum-keeperen ville det seg ikke denne gangen for 14-åringen.

– Kjipt at det ikke ble mål, sier Christine Helling som sammen med sine lagvenninner måtte trøste en annen Stoppen-spiller som heller ikke maktet å lure gjestenes siste skanse.

Ullern/Fossum skyter seg til finalespill, mens Stoppen må spille om 3–4. plassen. De sortkledde må her gi tapt med 2–4 mot Konnerud, som i sin semifinale tapte knepent 0–1 mot Kolbotn.

Totalt var om lag 800 spillere i aksjon under Liungen Cup denne helgen fordelt på 71 lag.

Vi tar med følgende resultater:

Klasse gutter 2006: Vestfossen IF – Stoppen SK 2: 0-1, bronsefinale: Stoppen SK 3 – ROS IL 2: 1–0

Klasse gutter 2004: Stoppen SK – Sagene IF: 2–1

Klasse jenter 2004/2005: Kolbotn – Ullern/Fossum: 1-0, bronsefinale: Konnerud – Stoppen SK: 4–2

Klasse jenter 2006: Frisk Asker – Borre IF: 0-5, bronsefinale: Sparta/Bragerøen IL – Bjerke: 1–2