SHKs satsing på unge spillere har gitt resultater: Overkjørte Vålerenga på hjemmebane

Unggutta står fram: Theodor Sjøgren og Hermann Kristoffersen tok begge steget opp i A-stallen foran sesongen, og har bidratt til at laget nå neste sesong er et elitelag.

Unggutta står fram: Theodor Sjøgren og Hermann Kristoffersen tok begge steget opp i A-stallen foran sesongen, og har bidratt til at laget nå neste sesong er et elitelag.

St. Hallvards håndballherrer har rykket opp til eliteserien med en spillertropp der omtrent halve laget er spillere som er 20 år og yngre.

DEL

STOPPEN: Mot bunnlaget Vålerenga viste flere av de yngste seg tilliten verdig, og bidro til kalasseier.

Bidrar der de kan

Theodor Sjøgren (19) og Hermann Kristoffersen (20) var to av de unge spillerne som fikk mye spilletid i lørdagens hjemmekamp.

– Vi gjør det vi skal i dag – en grei kamp, forteller Sjøgren, som er en av flere spillere som ble tatt opp i A-stallen før sesongen.

En av de andre unge lovende spillerne som har sin første sesong i troppen er Hermann Kristoffersen, som er veldig fornøyd med å ha bidratt godt til eliteserieplass.

– At det går så bra det første året man er med er veldig gøy. Det er ikke vi som skal bære laget, men vi skal bidra der vi kan. Jeg har fått mer spilletid enn forventet – man får mange muligheter i denne klubben, forteller Kristoffersen.

Satsingen har gitt resultater

Nå er både Sjøgren og Kristoffersen klare for å ta steget opp i eliten, og er klar over at det venter en enda tøffere treningshverdag.

– Det blir noen tøffe måneder med trening som ligger foran oss, og enda tøffere når sesongen starter. Men dette klarer vi, man må bare «gønne» på, forteller Kristoffersen.

St. Hallvards daglige leder Robert Hedin er stolt av at klubben kan gå foran med et godt eksempel til andre klubber.

St. Hallvards beste: Viktor Hedin scoret 11 mål mot Vålerenga, og ble kåret til St. Hallvards beste spiller.

St. Hallvards beste: Viktor Hedin scoret 11 mål mot Vålerenga, og ble kåret til St. Hallvards beste spiller.

– Vi flyttet opp mange juniorspillere før sesongstart, og de har det gjort det veldig bra også. Det er bra at andre klubber som kommer hit får se at vi satser på de unge. Vi snakker ikke bare om det, men lar de også få mye spilletid, forteller Hedin.

Overkjøring fra start til slutt

Det ble en aldri en spennende kamp for de drøye hundre tilskuerne som hadde kommet for å se topplaget mot bunnlaget. St. Hallvard-spillerne slapp seg løs, og dro ifra umiddelbart. 21–12 til pause ble til slutt til hele 44–22.

Trener Glenn Solberg var fornøyd med elevenes innsats og fokus mot Oslo-laget.

– Dette var kjempebra. Det å klare å ha den innstillingen og fokus i 60 minutter som de hadde i dag er bra. Jeg er fornøyd med prestasjon og innstilling i dag, forteller Solberg.

Med denne seieren tok St. Hallvard et langt steg mot seieren i 1. divisjon denne sesongen. Om tabelltoer Nøtterøy avgir poeng i søndagens kamp mot Viking TIF, er Lier-laget seriemestere.

Kampfakta

St. Hallvard – Vålerenga: 44–22 (21–12)

Reistad Arena: 110 tilskuere

Dommere: Ane Duun Strømsborg og Marte Leveraas

Toppscorer St. Hallvard: Viktor Hedin 11

Toppscorer Vålerenga: Marius Jøtun Bråten (5)

St. Hallvards lag: Lars Henrik Eriksen (3), Ole-Henry Dahl (1), Viktor Hedin (11), Mats Andreas Slaastad (5), Jørgen Jansrud (2), Jonathan Rune Lind, Eirik Varpe, Gjert Christian Svendsøy (4), Sander Heieren, Kristoffer Talsnes (1), Jarle Mørk Pettersen (4), Peter Dahl Christensen (8), Fredrik Andreas Sletner, Theodor Sjøgren (4) og Hermann Kristoffersen (1).

Artikkeltags