Gå til sidens hovedinnhold

Sesongens første snøfall: – Politiet med klar oppfordring

For første gang denne høsten har snøen meldt sin ankomst. Dersom asfalten er hvit, er politiet klar på at du er nødt til å være skodd med vinterdekk.

(Drammens Tidende)

Natt til tirsdag kjørte en bilist av veien i Sigdal. Føreren var alene i bilen og er uskadet, men det opplyses om svært glatte veier.

– Denne bilen var utstyrt med vinterdekk, men her er det ikke noen personskader. Bilen har sklidd ut i en sving og ned i en grøft, opplyser Erik Gunnerød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

Trafikken går tett på bilistenes hovedfartsåre inn mot Oslo fra Drammen. Her har det ligget snø på veibanen på E18 ved Tranby, men det skal nå være bar asfalt på den aktuelle strekningen.

Gunnerød er klar på at bilister og sjåfører generelt må være ekstra påpasselige denne tirsdagen i oktober. Flere steder på Østlandet har det kommet snø, og det ligger også hvitt på bakken flere steder før klokken 06.00 om morgenen.

– Selv om du har vinterdekk på bilen, er det første snøfallet uvant. Plutselig skal du kjøre på snøføre, og da er ikke piggdekk og vinterdekk det samme som å kjøre på bar asfalt. Folk må ta seg bedre tid og kjøre etter forholdene, sier Gunnerød.

Du er ansvarlig

Og dersom snøen har lagt seg i veibanen, må du rett og slett la bilen stå hvis du ikke har rukket å skifte til vinterdekk.

– Om du bor et sånt sted der snøen har lagt seg, og du har sommerdekk på bilen, må du la den stå, sier Gunnerød.

Politiets operasjonsleder minner om at det er du som sjåfør som er ansvarlig.

– Uansett vær og kjøreforhold er det du som sjåfør som er ansvarlig.

Snø på E18

Andreas Larsen, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen sør, opplyser at det har ligget snø i veibanen på E18 ved Tranby tidlig tirsdag morgen.

– Det har kommet stedvis litt mer snø enn andre steder, som på E18 ved Tranby. Det har ikke snødd mye, men det ligger hvitt i terrenget der nå. Asfalten begynner nå å bli bar, forteller Larsen til Drammens Tidende.

Trafikken har i all hovedsak gått fint tirsdag morgen, og det er inntil klokken 06.30 ikke meldt om trøbbel på veiene i drammensområdet.

– Foreløpig har det gått bra. Vi har vært ute og brøytet, saltet og gjort tiltak. Det ser også ut til at det skal bli mildere utover, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.


De har heller ikke fått meldinger om vanskelige kjøreforhold fra sjåfører på E18.

– Vi har ikke fått noen meldinger eller indikasjoner på dette. Det har vært veldig mye trafikk der, og nå nå ser det ut som det er sort asfalt, litt småslaps og våt vei, sier Larsen.

Klokken 06.50 melder politiet om en trafikkulykke i Eggedal, like nord for Sigdal Kjøkken. En lastebil med henger og en personbil er involvert i ulykken. Sjåførene i begge bilene skal ha vært alene, og begge er ute av kjøretøyene.

Sør-Øst 110-sentralen opplyser at veien nå er stengt etter ulykken. Vegtrafikksentralen er også varslet.

LES OGSÅ:

Les også

Da Fredrik (31) så køen, snudde han straks: – Jeg får gjøre det selv

TIPS OSSTlf/sms/mms: 03232 | Send oss en epost her

Kommentarer til denne saken