Såpeopera om flyktninger i Lier kommunestyre

Stena Lyngås, f.v. Carl William Nordby og Lars Haugen

Stena Lyngås, f.v. Carl William Nordby og Lars Haugen Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lier kommunestyre behandlet i møte 5. mai 21 saker etter den dagsorden ordfører hadde sendt ut. Flere av sakene var påvirket av at Lier kommune som følge av Korona-epidemien vil ha en presset økonomi i lang tid fremover. Høye kommunale kostnader og reduserte skatteinntekter som følge av arbeidsledighet er to stikkord.

I tillegg til saken på ordførerens dagsorden kom et interpellasjonsforslag fra SV, MDG og V om at Lier kommune nå skal bli en utenrikspolitisk aktør. Dette ved at Lier kommune skulle fremme en anmodning til regjeringen om å snarest starte evakuering av såkalt sårbare barn fra Moria flyktningleir i Hellas. Bakgrunnen er et opprop fra 19 tidligere statsråder ledet an av tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Dette oppropet er støttet av en rekke kjendiser, blant annet sosietetsmennesket Jenny Skavlan.

Et kommunestyre har ansvar for å gjøre de lovpålagte oppgaver som er tilegnet dem. Et forslag av denne typen fra opposisjon gir etter Lier Frps mening et helt feil signal ut til våre innbyggere. I denne type situasjon, er det vår plikt å bruke alle våre ressurser på å få kommunen og innbyggerne gjennom epidemien på en så smertefri måte som mulig. Norsk lovgiving, inkludert Grunnloven, er tydelig på at utenrikspolitikk er et statlig ansvar. Lier Frp har full tiltro til at kompetente mennesker i regjering og utenriksdepartement behandler denne saken på en god måte. Heldigvis ble dette utidige forslaget stanset av et tilstrekkelig flertall i kommunestyret.

Det er ikke utidig å være engasjert i flyktninger; det være seg i den globale flyktningkrisen som sådan, eller veldig sårbare unge voksne i en konkret leir som norsk mediene/norske kjendiser av en eller annen grunn har valgt å fokusere stort på. Det som er utidig er at et kommunestyret skal legge seg opp i saksforhold det verken har formell eller faktisk kompetanse på.

For Lier Frp er det alltid de lovpålagte oppgavene som eldreomsorg, skole og barnehager som står i fokus. I disse krisetider er det nødvendig at vi som kommunepolitikere konsentrerer oss om at disse oppgavene blir oppfylt på en så god måte som mulig. Lier Frp håper at SV, MDG og Venstre også kan fokusere på dette, det handler om respekt for de vi representerer som kommunepolitikere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken