Senker aldersgrensen på barnebilletten

Brakar senker aldresgrensen fra 20 til 18 år for barnebillett fra 1. februar.

BILLETTPRISER: 1. februar endrer Brakar billettprisene sine. Enkeltbillett for voksen i én sone forblir den samme som ifjor, mens månedskortprisen i samme område går opp 10 kroner.

BILLETTPRISER: 1. februar endrer Brakar billettprisene sine. Enkeltbillett for voksen i én sone forblir den samme som ifjor, mens månedskortprisen i samme område går opp 10 kroner. (Foto: )

DEL

TILBUD: Les alt til over påske – for bare 29 kroner

DRAMMEN: I tillegg blir det slutt på månedsbilletten «20/25», viser informasjon om nye billettpriser på Brakars nettside.

I 2015 ble aldersgrensen for barnebillett hevet fra 16 til 20 år, men fra 1. februar senkes den til 18 år. Prisen skal være den samme.

Grunnen til endringen er behovet for innsparinger i fylkeskommunens budsjett, som gjør at busselskapet må omdisponere pengene for å unngå å kutte avganger skriver Brakar på sin nettside.

LES OGSÅ: Nesten 11,5 millioner bussreiser i fjor

Billettprisen på en enkeltbillett for én sone forblir som i dag, altså 35 kroner hvis man kjøper den på mobil eller reisekort.

– Vi er glad for at vi kan holde den der. Det er viktig å holde prisen på enkeltbilletten lav, det er mange som bruker den, sier Terje Sundfjord, administrerende direktør i Brakar.

Ombord på bussen koster enkeltbilletten 45 kroner.

Prisen på månedskort for én sone øker med 10 kroner til 830 kroner når de nye bussprisene blir innført 1. februar.

Antall bussreiser i Buskerud i fjor var til sammen 11.494.518, det var 281.000 flere bussreiser enn året før.

LES OGSÅ: El-busser til Mjøndalen neste høst

Artikkeltags