(Drammens Tidende)

LIER: Politi og brannvesen rykket onsdag ettermiddag ut til Bratomveien etter å ha fått meldinger om propanlukt på stedet.

– Ingen personer er skadet eller evakuert. Vi snakker med personene som sier de har luktet gass - og det jobbes med å finne et eventuelt arnested, melder politiet.

Vaktleder ved Sørøst 110-sentralen, Arild Reinhartsen, forteller at brannvesenet fortsatt søker etter hva som kan ha forårsaket lukten.

– Det kan hende at det er en sterk gulvmaling som har forårsaket lukten, sier han.

Politiets innstasleder på stedet, Geir Bodahl, sier til Drammens Tidende at måleapparatene til brannvesenet ikke ga noen farlige utslag.

– Vi fant etter hvert den ubehagelige lukten og har kommet fram til hva lukten kommer fra. Det er en blanding som skal legges på betonggulv for å gjøre det pent og fint. Den blandingen har en stikkende og ubehagelig lukt, sier han.

– Kan det være farlig for dem som bor her?

– Hvis man hadde fått mye av det konsentrert er det et sterkt ubehag å stå i det over tid, men nå er det såpass god lufting her, at faren er begrenset, sier Bodahl.

Politiet har også kontaktet Ullevaal sykehus for å høre hvordan de tolker mengdene og stoffene og avventer tilbakemeldinger. Men per nå tyder det ikke på at det har vært farlig, forteller innsatslederen.

Saken oppdateres.