(Drammens Tidende)

LIER: Operasjonsleder i politiet Trond Egil Groth forteller til Drammens Tidende at det er en nabo som meldte ifra om brannen. Nødetatene var raskt til stedet for å igangsette slukking.

Politiet informerer at to personer har oppholdt seg i den ene utleiedelen av huset da brannen startet og at disse blir sett til av ambulansepersonell. Det skal ikke ha vært flere personer i huset da brannen startet.

– Brannvesenets røykdykkere bekrefter at de har reddet ut to marsvin, melder sørøst politidistrikt.

Huseier, som for tiden er på ferie, er varslet av politiet.

Klokken 06.23 melder politiet at brannvesenet har kontroll på brannen, og etterslokking bedrives.

På nåværende tidspunkt kan ikke Groth si noe om hvor eller hvordan brannen har startet, men han informerer at politiet etterforsker hendelsen på stedet.

Åpne flammer og røyk

Henrik Trømborg, fungerende innsatsleder brann forteller til vår reporter på stedet at det dreier seg om en brann i en enebolig med to utleieleiligheter hvor det har brent mest i den ene delen.

Ifølge Trømborg var det åpne flammer og røyk da de kom til stedet. Han er fornøyd med mannskapenes innsats på stedet:

– Det har vært en viktig innsats at vi klarte å redde bygget. Vi fikk slukket det ganske raskt uten at det spredde seg til naboenhetene i bygget og til nabobygg, sier Trømborg.

Han informerer at brannmannskapene blir igjen på stedet for å rive deler av konstruksjonen rundt brannstedet. Dette for å se til at det er kaldt alle steder slik at brannen ikke blusser opp igjen.

Klokken 11 informerer oppdragsleder i politiet at krimteknisk er på stedet for å danne seg et inntrykk av hvordan det ser ut og om de klarer å finne årsaken til brannen..

– Per nå er det ikke kjent hva som er årsaken til brannen eller om den har begynte inne eller ute., sier Møane.