Ringveien 2 bør vedtaksfredes

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Førstkommende tirsdag behandles naboenes klager på den nye reguleringsplan for Ringveien 2.

De undertegnede påklaget planvedtaket etter at en facebookavstemning blant naboene ga overveldende flertall for å klage.

Stor belastning

Etter bortfall av turområdet på Kværnertomta har naboene håpet at Ringveien 2 kunne bevares som en buffersone mot tungindustrien ved pukkverket.

Skuffelsen ble derfor stor da ny reguleringsplan i stedet økte utnyttelsesgraden i planområdet, i forholdt til den gamle reguleringsplanen.

Dette skjer til tross for at mange politikere innrømmer at beboerne i denne delen av Tranby må tåle stor belastning allerede. Vi ber om at den opprinnelige utnyttelsesgrad benyttes hvis utbygging av planområdet gjennomføres.

Bør vedtaksfredes

Ny kunnskap om kulturminner på Ringveien 2 er underveis. Vi venter at Fylkesarkeologen innen kort tid kan bekrefte at de funn som er gjort, er rester av Gjellebekk skanseverk.

Han har tidligere beskrevet disse som å være av nasjonal verdi. Skansene er imidlertid ikke gamle nok til at Fylkesarkeologen kan stanse en utbygging av planområdet.

Her må våre tillitsvalgte ta en selvstendig beslutning i forhold til hvilken verdi disse kulturminner kan få for kommunen og landet i framtida.

Et sammenhengende skanseverk, slik vi har det i Lier, er unikt i norsk sammenheng og bør bli en fremtidig attraksjon for kommunens innbyggere og tilreisende.

For å sikre at det ikke gjøres uopprettelig skade bør planområdet vedtaksfredes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken