Gå til sidens hovedinnhold

Hvor har det blitt av «grønne Lier»?

Artikkelen er over 4 år gammel
vikeralternativet

Når jeg ser innleggene fra interesserte lesere av Lierposten etter åpent møte med politikere og veimyndigheter, blir jeg forundret over hvor mange utredninger og detaljplaner med kostnadsoversikter som kan forsinke en utbygging hvor det er så store miljøhensyn å tenke på og respekten for bevaring av dyrkbar jord i Ytre Lier.

Hvor har det blitt av «grønne Lier» og de partiene som kjemper for det mest verdifulle vi har i bygda vår? Lokalmiljøene og verdifull matjord kan ikke erstattes når veien og store støyvoller ligger der!

Vil spare matjord

Se på trafikken i dag og tenk noen tiår fremover: Hovedmengden av trafikken til og fra Røyken og Oslofjordtunnellen vil ikke trenge lokalveinettet i Ytre Lier.

Det er løsningen med tunnel fra Dagslet til Viker som er fremtidsrettet!

Rundkjøring i fjellet ved Linnes vil også spare store områder med matjord.

Det er god plass til tunnelen videre og avkjøring til eksisterende lokalveinett.

Det vil løse de problemene som er der i dag, men forutsetter at det blir sammenhengende utbygging, for å holde kostnader nede og det ikke bygges foreløpige veiløsninger.

Fremtidsrettet

Tunnelutslaget ved Viker kan legges nærmere E18, så blir Reistadområdet også spart for støy og forurensning.

Les også

Beboere på Frydenlund sier nei til Jensvollkorridoren

Anleggstiden må også tas med i kostnadsberegningene. Det er mye raskere og bygge vei der hvor ikke lokaltrafikken trenger og tas hensyn til!

Jeg er skuffet over politikere og veimyndigheter som tviholder på forskjellige traseer som det planlagte rosa og lilla alternativ!

Les også

Å kalle Vikertunnelen for en miljøtunnel er grønnvasking

Selv om tunnelen gjennom Sørumåsen fram til Viker kan bli dyrere enn andre løsninger, så er den planen fremtidsrettet.

Les også

Riksvei 23 Linnes – E18, veien ingen vil ha – hos seg

Når planene for det nye sykehuset, fjordbyen og den nye jernbanestasjon ligger på bordet, blir det altfor trangt i området ved Lierstranda og Amtmannsvingen til noe E-18 veikryss!

Det vil koste store summer å legge en motorvei på tvers av Lierdalen, hvor det er store boligområder, mange veier og jernbane som sperrer. (Slipper de problemene ved Viker-alternativet!)

– Tenk dere om

Kjør en tur til Vestlandet og se på veitunneler med rundkjøringer anlagt inne i fjellet! Norge har dyktige folk til disse anleggene, så vi kan vel få det i Lier også?

Fremtidige generasjoner vil takke dem som ikke velger den kortsiktige, billigste løsningen!

Politikere og veimyndigheter: Tenk dere om! Husk at det er valg i høst.

Kommentarer til denne saken