LIER: Det sier artisten og låtskriveren Ellen Xylander, som gjør seg stadig mer bemerket på det internasjonale musikkmarkedet. Hun er nå blant annet tatt ut som semifinalist i låtskriverkonkurransen The International Songwriting Competition (ISC).

Dette er en årlig konkurranse der målet er å gi så vel nye som etablerte låtskrivere muligheten til å få sine sanger presentert på en profesjonell, internasjonal arena.

Store navn

Nå i mars ble semifinalistene presentert, og Ellen er med i ikke mindre enn tre kategorier, med to ulike låter: Somebody i kategoriene performance og pop – top 40, og All we had i kategorien country. Sistnevnte singel blir sluppet senere i år.

– Å bli plukket ut blant 18.000 låter, er jo en helt utrolig anerkjennelse av det jeg driver med, sier hun til Lierposten.

I juryen til ISC sitter de største navnene i den amerikanske musikkindustrien, og til vinnerne vanker det både penger, prestisje og økt oppmerksomhet. Årets vinnere blir presentert i løpet av april.

Nominert til pris

Men det er ikke bare i musikkindustrien Ellen Xylander får oppmerksomhet og anerkjennelse. Hun ble nylig også nominert til den norske prisen «She 2015» – en pris som går til en kvinnelig leder, entreprenør og rollemodell. Juryen består av Innovasjon Norge og sterke navn fra norsk næringsliv.

– Hun som vant, driver Forskerfabrikken med 300 ansatte, så hun var en flott og verdig vinner. Jeg er uansett veldig glad for nominasjonen, smiler Ellen.

Selv om året ennå er ungt, har det skjedd mye for Ellen allerede.

– Det har gått litt i ett, ja. Året begynte med promoturné i Sverige med Somebody. Da besøkte jeg mange ulike radiostasjoner, som alle tok låten inn på sine spillelister, forteller hun.

Det er også flere nettradioer i USA og England som har plukket opp Somebody, og har den på sine spillelister.

Slipper nye låter

For dem som venter på nye låter fra Ellen, kan vi røpe at samtlige tolv låter fra albumet Reckless vil bli sluppet i løpet av året, og planen er å slippe én eller to låter om gangen. Singelen – og musikkvideoen – Recless Hearted slippes 10. april, muligens sammen med én låt til.

– Jeg gleder meg veldig til å slippe låtene, samtidig som det er litt skummelt også. Når man har «gått gravid» med mange låter over lang tid, er det jo ekstra spennende å endelig få presentert dem for publikum. Men når hele albumet er ute, lover jeg å ha en skikkelig releasefest. Det synes jeg alle som har ventet lenge på albumet fortjener. Og det blir et sted her i distriktet, sånn at mine lokale fans får muligheten til å delta, lover Ellen.

13. juni kan lokale fans oppleve henne i Drammen, mens juli er satt av til ny promoturné og konserter i Sverige.

Slipper ikke fotballen

I tillegg til artistkarrieren driver Ellen plateselskapet Emmody Records, som også har flere ting på gang.

– Vi har signert med det skotske bandet Ashton Lane, der en av gitaristene er kjent fra bandet Wet Wet Wet. Deres første låt slipper vi 22. april. I tillegg jobber vi med artisten Michelle Aavitsland, som også kommer med sin første singel nå snart. Så det er mye spennende som skjer for tiden.

Likevel prøver hun å rydde tid i kalenderen til å få blitt med på noen treninger og kamper sammen med laget sitt, Stoppen damer sjuer.

– Fotballen må jeg ha med, den kan jeg ikke slutte med. Men det er ikke alltid like lett å få vært på alle treninger og kamper når det skjer så mye. Da er det utrolig flott å ha lagvenninner som heier meg fram, også utenfor fotballbanen, smiler den sporty artisten og låtskriveren.