LIER: Så langt har Simen levd for sangen og musikken. Nå er altså planen å leve av den.

Simen står også på venteliste til Norges Musikkhøgskole, men i skrivende stund ligger det an til sangstudier ved det prestisjetunge Griegakademiet i Bergen fra høsten.

– Uansett om det blir Bergen eller Oslo – jeg er kjempefornøyd. Så nå er det bare å jobbe hardt og målrettet videre, jubler Simen Bredesen.

Og Simen bestemte seg tidlig. Allerede som guttunge, da kameratene skulle bli brannmenn eller lastebilsjåfører, var Simen fast bestemt på å bli musiker. Men med en rockemusiker som far og inspirasjon, og Lier rockeverksted som arena, var det på ingen måte opplagt at det var klassisk sang som skulle bli satsningsområdet.

Han sang i rockeband og en akustisk pop-duo, og Simen høstet mye applaus for sin klare, sonore sangstemme.

– Men det skjedde noe på musikklinja på St. Hallvard VGS. Der fikk jeg sunget mye klassisk, musikalmusikk og opera, og interessen for klassisk musikk vokste, forteller Simen, som tok eksamen i fjor, og som nå går på Viken Musikkfolkehøgskole.

Og det var her – for kun få måneder siden – at Simen tok avgjørelsen om å satse fullt og helt på klassisk sang.

Allsidig

Simen valgte å gå et år på folkehøgskole for å bli en bedre sanger, og for å finne ut om det virkelig var dette han ville satse på.

– På folkehøgskolen har jeg hatt anledning til å øve hele dagen. Jeg har lært mye og styrket meg som sanger. Nå ønsker jeg bare å utvikle meg enda mer og se hvor langt det kan nå. Og man skjønner fort at jo mer man lærer, jo mer oppdager man hvor mye det er å lære, sier Simen.

Og musikkelevene på Viken avholdt i går en konsert i Gjøvik kirke. Som en av tre solister, fremførte Simen sanger av Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart og Edvard Grieg.

Men allsidige Simen har ingen planer om å legge rocken og den rytmiske musikken på hylla. Ved siden av den klassiske øvingen, synger Simen i et rockeband. Med en form for «groove»-basert musikk, har bandet høstet stor suksess i omegnen.

– Jeg er altfor glad i pop og rock til bare å kutte det ut. Det hadde blitt smertefullt. Jeg håper å kunne kombinere de to uttrykkene – rock og klassisk. Det blir muligens veldig travelt, men jeg vil gi det et ærlig forsøk, smiler Simen, som tror han kan dra veksler på rocken i den klassiske skoleringen.

– Det er også et spørsmål om disiplin, noe jeg er blitt bedre på de siste årene. Og så syns jeg faktisk det er gøy å øve – det er nok et «must».

Grieg og hip-hop

Som nevnt har pappa Bent vært en god lærer og inspirator for Simen.

– Men pappa har aldri «pushet» på for at jeg skulle bli musiker, sier Simen, som også har en kort gjesteopptreden i korps.

– Korps var ikke helt min greie, men jeg gikk et år i Høvik og Lier skolekorps. Og det var akkurat nok til å lære meg noter sånn noenlunde, noe jeg selvsagt har veldig god nytte av nå, sier han.

At Simen er et godt stykke fra å stivne i en bestemt sjanger, blir klart når han nevner Edvard Grieg og The Roots som to av sine musikalske favoritter for tiden.

– I tillegg er jeg fan av Bach og hip-hop og John Legend, smiler han.