Håper på ferieåpning

GRAVEKAOS: Inngangen til turstien fra Reistadlia har vært stengt siden arbeidet startet i fjor. Veien skulle vært ferdig til jul, men er fortsatt ikke mulig å bruke. Forhåpentligvis kan den åpnes til sommerferien. Foto: Cecilie Johannessen

GRAVEKAOS: Inngangen til turstien fra Reistadlia har vært stengt siden arbeidet startet i fjor. Veien skulle vært ferdig til jul, men er fortsatt ikke mulig å bruke. Forhåpentligvis kan den åpnes til sommerferien. Foto: Cecilie Johannessen

Artikkelen er over 5 år gammel

Går alt som det skal kan turveien langs den gamle jernbanelinja åpnes igjen til ferien, et halvt år etter at den skulle stått ferdig.

DEL

REISTAD: – Vi satser på å åpne veien igjen til ferien. Det er planen, sier prosjektleder i Viva IKS, Einar Røed.

Men, som han sier, det har vært noen overraskelser underveis, så noe løfte kan han ikke gi.

Mye utfordringer

Røed legger ikke skjul på at det har vært mye utfordringer med vann- og avløpsprosjektet (VA) som ble startet i juli i fjor, og at det er noe av grunnen til forsinkelsen.

– Arbeidet har gått greit, men det er blant annet mye mer fjell under der enn vi hadde trodd. Likevel vil jeg nok si at i det store og hele så har det gått greit, sier Røed.

VA-saneringen i Reistadlia har en prislapp på 50 millioner, og kom i gang etter ti års venting for de snaut 150 husstandene som nå får et nytt nett.

Noen reaksjoner

Med på lasset følger nye gatelys, strømnett i bakken, nytt gatelys med LED-lamper, fiber og nytt asfaltdekke, så oppgraderingen er både stor og viktig for beboerne.

Røed sier det har vært litt reaksjoner under arbeidet, blant annet fjerningen av en undergang som trolig var fra den gangen banen ble bygd i 1872. Blant annet på Facebook var det reaksjoner på at den ble borte.

Undergangen var bygd opp med stein på sidene, og en stålramme lagt oppå.

– Vi kommer til å bruke steinene på samme sted som undergangen, slik at vi får en atkomstvei fra stien og opp til jernbanelinja, sa Røed da debatten gikk på sensommeren i fjor.

Han påpeker også at det har vært en god og bred dialog med beboerne i Reistadlia helt fra starten.

Informerer fortløpende

– Jeg sender ut informasjonsskriv med jevne mellomrom om hva som er gjort, hvor vi er i arbeidet og hva som står for tur. Dette går både til beboerne, velet og legges ut på Vivas nettsider, sier han.

Så det neste skrivet håper han kommer snart, og med beskjeden om at veien åpnes til ferien.

Som beboerne, sier Røed det skal bli fint å bli ferdig.

– Det er mange smale veier i Reistadlia, og flere av dem er blindveier uten omkjøringsmuligheter. Det er klart at de som bor her merker at vi holder på, sier han.

Artikkeltags