Fly satte fartsrekord over Atlanteren

En Boeing 787 Dreamliner fra Norwegian er det raskeste passasjerflyet over Atlanteren noensinne – bortsett fra Concorde.

En Boeing 787 Dreamliner fra Norwegian er det raskeste passasjerflyet over Atlanteren noensinne – bortsett fra Concorde. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Med en flytid på 5 timer og 13 minutter fra New York til London, satte en Dreamliner fra Norwegian ny rekord for passasjerfly som ikke kan bryte lydmuren.

DEL

(Siste) Overlydsflyet Concorde klarte i 1996 å krysse Atlanteren på snaut tre timer, men for såkalte subsoniske fly lød den gamle rekorden på 5 timer og 16 minutter, melder TV 2.

Det var før Norwegian fant en solid jetstrøm mandag. Med en medvind på opptil 325 kilometer i timen, suste flyet av gårde med en hastighet over bakken på opptil 1.249 kilometer i timen.

Det er raskere enn lyden, men ettersom flyets hastighet gjennom luften – når man trekker fra medvinden – var betydelig lavere, var det aldri i nærheten av lydmuren. Kapteinen Harold van Dam sier til Telegraph at han kunne kommet fram enda raskere om ikke turbulens hadde bremset flyet. (ANB-NTB)

Artikkeltags