LIER: Og det skjer mye forskjellig i forbindelse med verdensdagen, som er tirsdag 10. oktober. Her i Lier har man valgt å spre arrangementene ut over ikke mindre enn tre måneder.

Skolebesøk og stands

I september ble det arrangert temalunsj på Frisklivssentralen, og ungdomsskolene har hatt markeringer på Sylling skole og på Lier kulturscene.

Der holdt den kjente danseren Adil Khan foredrag og fortalte om livet sitt, og hvordan han har taklet motgang og utfordringer.

Sanitetskvinnene har også deltatt, og snakket om «skjønnhetstyranniet», der hovedbudskapet er at ungdommene er gode nok og verdifulle akkurat slik som de er.

 

De samme aktørene vil også bidra under markeringene for elevene på 2. trinn på Briskeby, St. Hallvard og Lier videregående skoler 12. oktober, og da er det duket for en sterk historie fra Khans side.

– Vi blir hele tiden fra alle kanter fortalt hvem vi burde være, hvordan vi skal se ut, hva vi skal spise og ikke minst tenke - og det er i dag et stort fokus på å sørge for at vi har et dårlig selvbilde. For noen kommer dette presset hjemmefra i oppdragelsen, andre føler det gjennom skolesystemet og ikke minst gjennom samfunnet, media og politikk som skal presse deg inn i en boks, sa Adil til nettstedet verdensdagen.no i forbindelse med markeringen i 2015.

Khan deltok også under Debatten på Lier bibliotek i fjor høst.

 

Helsecafé og utstilling

Mandag 9. og tirsdag 10. oktober er det på Haskoll aktivitetssenter det skjer, og sistnevnte dato skal de også feire at senteret har holdt det gående i 10 år.

På Lierbyen seniorsenter blir det arrangert helsecafé for seniorer onsdag 11. oktober.

Og onsdag 15. november, åpner det dessuten en helt spesiell utstilling på Lier bibliotek, om vold og overgrep mot barn.

Tittelen på utstillingen er "Hvis klær kunne fortelle", og gjennom klær, leker og bøker som har tilhørt barn som har hatt en spesielt tøff og vond oppvekst, fortelles historier om lengsel etter beskyttelse.

På åpningen blir det innledning ved psykolog Øyvind Aschjem og konsert med jazzgitarist og liung Frode Kjekstad, og utstillingen blir hengende framme til og med 29. november.

Byr på sterke møter mellom Lier-elever og Adil Khan