Politisk kortslutning for styringspartiene i Lier

Silje Kjellesvik Norheim (t.v.) og Signe Ramson Høie (begge Ap).

Silje Kjellesvik Norheim (t.v.) og Signe Ramson Høie (begge Ap). Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dagens ordning for bostøtte fra kommunen har svakheter som rammer enkeltmennesker og enkeltfamilier ekstremt urettferdig, og treffer ikke dem som er ment å få nytte av den. Derfor har det vært viktig å få nye retningslinjer som spesielt ivaretar de med lav inntekt og som er avhengige av trygd for å kunne ha et normalt, godt liv. Dette fikk man gjennom i både Helse-, omsorg- og velferdsutvalget i mars, og Formannskapet innstilte enstemmig til kommunestyret for en slik forbedring.

I rådmannens saksfremlegg kom det fram at en slik forbedring av retningslinjene vil kunne gi en bedre ordning uten at det gir for store konsekvenser for kommunens totale utgiftsnivå.

Dessverre snur posisjonen i dette felles forsøket i å skape et varmere og mer rettferdig Lier. Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe presenterer i Kommunestyret et tilleggsforslag om at ordningen må utsettes til man får bedre oversikt over kommunens økonomi. Å trekke den pågående koronapandemien inn som argumentasjonen når det kommer til kommunens økonomiske situasjon og usikkerhet for 2020 i denne saken er usmakelig. Skal de som allerede har minst og trenger støtte fra kommunen til å ha et sted å bo, være dem som må ta støyten for hvordan pandemien påvirker kommuneøkonomien? Er det de som trenger kommunen mest man skal snu ryggen til i en krisetid?

Det er regjeringen som skal kompensere for kommunens ekstrakostnader i koronasituasjonen, ikke de som er vanskeligst stilt.

Stoler ikke de lokale regjeringspartiene på sin egen regjering, eller avslører de bare sitt sanne ansikt om hvordan de mener goder og byrder i samfunnet bør fordeles? At Lier Høyre og deres samarbeidspartier i denne krisetida snur ryggen til de med minst, er verdt å merke seg.

Aller mest skuffende er det at KrF og Senterpartiet stiller seg bak Høyre og Frp og sørger for flertall for å fortsette denne usosiale og urettferdige politikken i Lier.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken