Politikere skal ikke styre markedet i Lier

Thomas Emìl Klingen, Kommunestyrerepresentant Frp, Lier

Thomas Emìl Klingen, Kommunestyrerepresentant Frp, Lier Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et innlegg 12. juli stiller Morten Dahl fra SV spørsmålstegn ved om det trengs en ny butikk på Tranby, plassert i Ringveien. Argumentasjonen som brukes er at markedet alene ikke kan være styringsgivende for hvordan det skal være på Tranby, fordi man skal ha mindre forbruk, mindre biltrafikk, mindre støy og ta vare på naturen.

Det er ingen politikere i Lier som skal styre og kontrollere etterspørselen i Lier kommune. Vi må applaudere initiativtakere som bidrar til arbeidsplasser og verdiskapning i kommunen vår. Dersom bedrifter ser et marked for det bør det kunne etableres i Lier. En ny butikk vil ikke påvirke forbruket til folk flest, mat er noe alle trenger, og av den grunn vil ikke dette påvirke forbruket. Argumentet tilknyttet mer bilbruk finner ikke fotfeste som argument. Alle som bor i området bruker bil i dag til butikkene, og vil nå kunne benytte sykkel eller gå, derav bidrar det til mindre bilbruk. Etter å ha jobbet i matbutikk i over åtte år vet jeg ikke hvilken støy naboene opplever fra butikker, annet enn kunder som går inn og ut. Nybygg av matbutikker i dag er miljøeffektive, og enkelte bygninger er så positive at de skaper energi.

Selv om Dahl mener en ny butikk bil utkonkurrere Extra-butikken på Tranby tror jeg det er å svartmale situasjonen, det er såpass mange innbyggere som benytter denne butikken. Det er også markedet som skal styre i Lier, og konkurranse gjør kun butikkene bedre for innbyggerne. Det er ikke alle som har muligheten til å dra på kjøpesenter for å handle, eller bære med seg tunge poser. Liers politikere skal legge til rette for en enklere hverdag for våre innbyggere, ikke sette en stopper for det.

Dessverre har Lier kommune mistet gode initiativtakere fordi politikere ikke legger til rette for verdiskapning, la oss nå bidra til verdiskapning og arbeidsplasser i Lier kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken