19- og 20-åring kappkjørte: – Lappen hadde røket uansett

STOPPET: To unge sjåfører, en mann og en kvinne, mistet lappen etter kappkjøring i Rosenkrantzgata i Drammen i natt.

STOPPET: To unge sjåfører, en mann og en kvinne, mistet lappen etter kappkjøring i Rosenkrantzgata i Drammen i natt. Foto:

De to sjåførene hadde seks aktive prikker på førerkortet fra før av.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: En mann og kvinne på 19 og 20 år må klare seg uten førerkortet etter de kjørte for fort i Rosenkrantzgata natt til søndag.

Utrykningspolitiet stoppet begge bilene nærmere klokka 02.30. som da ble målt til å holde gjennomsnittshastighet på 88 kilometer i timen i 60-sone.

– De to sjåførene kappkjørte. Både mannen og kvinnen hadde seks aktive prikker på førerkortet fra før av, så de mistet førerkortene. Lappen hadde røket uansett, ettersom de kjørte 28 kilometer over tillatte fartsgrense, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt søndag morgen.

Kjent problematikk

Aktive prikker på førerkortet er prikker man har fått de siste tre årene. De man eventuelt har fått for å bryte loven før det, faller bort etter denne perioden, opplyser Mørch.

– Isolert sett er det ni prikker som skal til for at førerkortet går helt tapt.

Drammens Tidende har tidligere skrevet flere saker om at enkelte synes det er fristende å kappkjøre i Rozenkrantzgata. I september tråkket tre unge menn virkelig klampen i bånn, og kjørte i 140 kilometer i timen.

– Jeg har skjønt at det har vært en del klager på rask kjøring i denne gata, derfor har vi hatt litt ekstra kontroller her i det siste, sier Mørch.

Les også:

«Endelig» tok politiet kappkjørerne i Rosen: – Overrasket over at politiet var der

Opplever råkjøring i Rosenkrantzgata: – Jeg har ikke sett noen kontroller

Mener barna har en for farlig skolevei


Artikkeltags