(Drammens Tidende)

LIER: Den alvorlige ulykken skjedde i 60-sonen på E134 ved Gullaug i 13-tiden fredag ettermiddag.

– Ulykken har skjedd ved at varebilen har kommet over i motgående kjørefelt og kollidert front mot front med lastebilen, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Sjåføren av varebilen var i en periode fastklemt etter hendelsen, men personen skal ha vært bevisst etter hendelse, ifølge politiet.

Klokken 13.37 opplyser politiet at redningspersonell har frigjort personen fra varebilen. Vedkommende er fraktet til Ullevål sykehus, mens sjåføren av lastebilen er kjørt til Drammen sykehus.

Bilder fra ulykkesstedet viser at det er store materielle skader på begge kjøretøyene. E134 ble stengt mellom Spikkestad og Drammen, og det er lange køer i ettermiddagsrushet.

Veien er ryddet og åpnet på ulykkesstedet.

Kan være skadd fra livet og ned

Innsatsleder Fredrik Staff forteller til Drammens Tidende at de fikk melding om møteulykke og at nødetatene da rykket ut til stedet.

– Ambulanse og brann var raske på stedet og gjorde en fantastisk jobb med pasienten. Brannvesenet med å frigjøre, ambulanse med å ta vare på hans helse, sier han, og viser til personen i varebilen.

På spørsmål om skadeomfanget til vedkommende, svarer Staff følgende:

– Skal ikke uttale meg mer enn at han er nok skadd primært fra livet og ned.

Skal etterforske

Ettersom veien er trafikkert, dannet det seg umiddelbart lange køer, forteller Staff.

– Da er det viktig at bilister slipper nødetatene fram og ikke kjøre for nære da det gjør det vanskelig for nødetatene å jobbe på stedet, sier han, og presiserer at køen ikke var til hindring.

Nå er veien skiltet om samt sperret fram til kjøretøyene er ute av veien.

– Politiet skal etterforske for å finne ut av hva som har skjedd.