Kommunen tar seg til rette med parkering i Lierbyen

Tom parkering: Bildet er tatt mandag 6. august. Det viser blant annet to biler som forgjeves leter etter parkeringsplass, mens den kommunale parkeringsplassen med de elektriske punkter står helt tom. Foto: Privat

Tom parkering: Bildet er tatt mandag 6. august. Det viser blant annet to biler som forgjeves leter etter parkeringsplass, mens den kommunale parkeringsplassen med de elektriske punkter står helt tom. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunen tilgodeser sine ansatte når det gjelder parkeringsplasser i Lierbyen.

Kommunen har tilrettelagt parkeringsplasser for kommuneansattes elektriske biler, ved Rema 1000 fra kl. 08.00 og frem til kl. 16.00.

Besøkende til Fosskvartalet, enten det gjelder legesenter, tannlege, bibliotek, apotek, kafé, butikk, besøkende eller lignende må kjøre rundt og rundt for å finne ledig parkeringsplass.

Frustrerende når de kanskje har legetime.

Tom parkeringsplass – 600 i bot

En eldre dame som hadde et ærend i Fosskvartalet kjørte rundt flere ganger uten å finne parkeringsplass. I frustrasjon parkerte hun til slutt bilen ved en av de elektriske stolpene. Det var ingen andre biler på plassen, helt tomt, men hun fikk cirka 600 kroner i bot. Vel, det er riktignok skiltet kun for kommuneansatte.

Plassen med de elektriske punktene er meget lite i bruk. Hvorfor ikke la plassen være kun for besøkende til Fosskvartalet i 4 timer, enten bilen er elektrisk eller ikke?

Skal Lierbyen bestå, som et handelssenter, må først og fremst innbyggere i kommunen tilgodeses med parkeringsmuligheter. Ansatte i kommunen med biler som står og tar opp plasser fra kl. 08.00 til kl. 16.00 burde kunne parkere på Haugestad, stasjonstomta, Andershaugen eller gamle Hegg skole.

De burde klare å gå derfra og til sine arbeidsplasser.

Bør frigjøre plasser

Dette gjelder også parkeringen ved Fosskvartalet/lensmannskontoret mot Bruveien.

Her kommer ansatte fra kl. 07.00 om morgen og setter fra seg bilen, som da blir parkert her hele dagen.

Det burde her vært et skilt, hvor parkering kun er for de som har ærend i Fosskvartalet. Gjerne fire timers parkering.

Nå er jeg kun styreleder i Fosskvartalet Borettslag og styremedlem i Sameiet Fosskvartalet.

Lierbyen Handelsforening er vel de rette til å presse på kommunen for å frigjøre flere parkeringsplasser til både handlende og besøkende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken