Nå kjenner vi grønne Lier enda litt bedre

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal møter representant Brian Nyland med underskrifter

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal møter representant Brian Nyland med underskrifter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En viktig del av det å være lokalpolitiker er å kjenne godt til hva som skjer og rører seg i kommunen. 12. juni var kommunestyret på befaring – og vi har veldig mye å være stolte av.

Hvert år reiser hele kommunestyret i Lier på en tur rundt i bygda vår. Hensikten er å se og høre mer om alle prosjektene vi har bestemt oss for, eller vurderer å gjennomføre.

Vi har veldig mye å være stolte av i grønne Lier. Det er mye som skjer i hele kommunen. Mange prosjekter er i gang - for å utvikle og forbedre.

Noe av det jeg var opptatt av at vi skulle se nærmere på under årets befaring, er hvordan vi skal skaffe flere boliger til personer med nedsatt funksjonsevne. Dette et et arbeid jeg er veldig opptatt av at vi får til på en god måte. Mange har dessverre ventet for lenge på et sted å bo.

Under befaringen var vi både innom den såkalte ASVO-tomta, forbi Vestsideveien 100 og oppom Gifstad. På alle disse stedene er vi nå godt i gang med ulike boligprosjekter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Og vi trenger å bygge ut på alle stedene for å få nok boliger.

Samme kveld gikk derfor kommunestyret inn for å fortsette arbeidet på med Glitre bofellesskap, nettopp fordi det er behov for flere boliger på flere steder. At prosjektet dessverre er forsinket grunnet bygningsfeil fra 1970-tallet, gjør ikke prosjektet mindre viktig å realisere for de det gjelder.

Under årets befaring var det dessuten fint å se sammenhengen i jobben vår med revidering av kommuneplanen og øvrige planer. Kort sagt innebærer revideringen av kommuneplanen at vi skal finne ut av hvor det skal bygges flere boliger, næringsarealer og grøntarealer – hvordan arealene i kommunen skal brukes. For å nevne noe.

I denne sammenheng er det dessuten viktig at vi samtidig jobber med planer for både barnehage, skole, helse, omsorg og velferd. Planene på disse områdene påvirkes av hverandre og er grunnlag for vår fremtid i grønne Lier. Jeg ønsker meg liv i hele bygda vår. Det er med på å skape trygge og gode lokalsamfunn som vi kan være stolte av.

Med dette ønsker jeg dere alle en glad og god sommer!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken