Økt smitte ved skoler og sykehjem

Lier innkaller til ekstraordinært kommunestyremøte etter kraftig økning i smitten.

DEL

De siste dagene har smitten økt betydelig i Lier. Som en følge av den alvorlige smitteutviklingen blir det et ekstraordinært kommunestyremøte klokken 16.30 torsdag 5. november, skriver Lier kommune i en pressemelding.

Vi bringer pressemeldingen i sin helhet:

Møtet blir digitalt, og streames via Lier kommunes nettside.

– Hensikten er å vedta en forskrift som ivaretar nødvendige tiltak mot smittespredning, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Økt smitte

Onsdag ettermiddag ble det bekreftet at en elev ved Nordal skole, en elev ved Hegg skole og en elev ved St. Hallvard videregående skole er smittet.

Alle elever og ansatte ved Nordal skole var fra før i karantene, og dette videreføres til og med tirsdag 10. november.

– Elevene vil få digital undervisning i denne perioden, sier Kari-Ann Dale, kommunalsjef for oppvekst.

Eleven ved Hegg skole ble testet i forbindelse med at vedkommende allerede var nærkontakt til en person med kjent smitte. Eleven har ikke vært på skolen mens vedkommende var smittsom. Medelever og lærere blir derfor ikke satt i karantene.

Det er også påvist smitte hos en ansatt ved Fosshagen ressurssenter. 16 pasienter og fire ansatte er i karantene.

Besøk ved sykehjemmene

På grunn av smittesituasjonen er det gjort noen endringer i besøksreglene ved Liertun, Fosshagen og Nøstehagen. Pårørende kan ta kontakt med den enkelte institusjon for mer informasjon om besøk.

– Vi vet at det er viktig for pasientene å tilbringe tid sammen med sine kjære, men ser likevel at det er nødvendig å gjøre noen innstramninger for å kunne ivareta alle på tryggest mulig måte, sier Hanne Stubberud, kommunalsjef for helse, omsorg og velferd.

Færre sammen

Kommuneoverlege Ingrid Bjerring minner om viktigheten av å tenke over hvem vi er sammen med.

– Det beste du kan gjøre som privatperson er å være sammen med så få som mulig i løpet av uken, og ha så få nærkontakter som mulig, sier kommuneoverlegen.

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal sier det nå er viktig at liungene tar vare på seg selv og de rundt seg.

– Vi må hente fram igjen de digitale møteplassene og ta vare på hverandre, selv om vi ikke kan møtes, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken