Økt bruk av hjemmekontor truer avløpsnettet

Dette blir arbeidsmiljøet driftspersonalet får når avløpet fylles med filler og søppel. Foto: Lier VVA KF.

Dette blir arbeidsmiljøet driftspersonalet får når avløpet fylles med filler og søppel. Foto: Lier VVA KF.

Lier VVA ber nå innstendig om at folk i disse hjemmekontortider er mer bevisste på hva de trekker ned i toalettet og skyller ut i vasken.

DEL

Avløpsanleggene i Lier kommune opplever nå nemlig store utfordringer med økt mengde våtservietter, filler og annet søppel i avløpsvannet. Det skriver Lier VVA i en pressemelding.

I en krevende situasjon er driftsstopp i kloakken utfordrende for en allerede hektisk hverdag i driftsavdelingen i Lier vei, vann og avløp KF.

Tenk deg om!

– Det klappes velfortjent for alle hverdagsheltene som holder samfunnet i gang, og nå er det de som jobber med avløpsvannet ditt som ber om litt hjelp på veien. De hadde satt stor pris på om alle også var ekstra oppmerksomme på hva som puttes i do og oppvaskkummer i disse hjemmekontor-dager, sier leder av driftsavdelingen Lier vei vann og avløp KF, Hermann Schøttke.

– Q-tips, våtservietter, filler og annet søppel, som havner i do, er et stort problem for oss til vanlig og er den desidert største årsaken til pumpestopp. Under dagens spesielle omstendigheter så registrerer vi nå en betydelig økning av dette og annet søppel inn til pumpestasjoner og renseanlegg, forklarer Schøttke.

Dette gir avløpsanleggene store ekstrakostnader og mye merarbeid fordi søppelet pakker seg sammen og stopper pumpene.

Ber innbyggerne om hjelp

– Vår jobb er å holde avløpsanleggene i gang og sørge for sikker håndtering av avløpsvannet, og så må kommunens innbyggere sørge for å kaste søppel i søppelbøtta og fett og matrester i organisk avfall.

– Sammen skal vi løse også denne utfordringen. For budskapet er enkelt: Bæsj, tiss og dopapir er alt som skal i do, sier leder av driftsavdelingen i Lier vei vann og avløp KF, Hermann Schøttke som for øvrig viser til nettstedet doguiden.no! for mer informasjon.

Artikkeltags