ODDEVALL/SYLLING/EIKSETRA: Ikke bare blir skolefritidsordningen på Oddevall skole kåret til Liers beste år etter år. Elevene på Oddevall skole pleier også stort sett å vinne "Aktiv på skoleveien"-konkurransen om trent hvert år.

Så har de da også lærere og ledere som vet å sette i gang med både morsomme og utfordrende aktiviteter for ungene.
 

Høydepunkter i kø

De siste ukene på Oddevall skole og SFO før ferien, var intet unntak i så måte. På skolens aktivitetsdag fikk barna prøve seg på en rekke ulike friidrettsøvelser, før det var tid for årets store fotballkamp: 7.trinn mot lærerne.

- Dette er ett av årets mange høydepunkter, og fotballkampen avsluttes alltid med en skikkelig vannkrig, forteller SFO-leder Siv Olsen.
 

Aktive hele året

Gjennom hele skoleåret er 5. til 7. trinn med på forskjellige øvelser på Oddevalls svar på Mesternes Mester.

- Her har vi veldig mange ulike øvelser, som krever forskjellige talenter og egenskaper, og derfor varierer det veldig hvem som hevder seg i de ulike øvelsene. Denne konkurransen er veldig populær, og hele mellomtrinnet deltar med full innsats. Det ligger mye mestring i dette, og alle gjør det bra i noen øvelser, sier Olsen.

Helt på slutten av konkurransen avsluttes det hele med en stor finale. De seks elevene som har best poengsum etter alle disse øvelsene, kommer til finalen. Og hele skolen er selvsagt med som heiagjeng.

Før ferien ble det også arrangert en rekke spennende fotballkamper, turnoppvisning og cheerleadingshow - med stor stemning. SFO-erne på 4. trinn fikk også delta på en flott tur til Eiksetra før ferien, der kanopadling var en av flere aktiviteter.
 

Triatlon

I fjor var første året de tok turen til Svangstrand i Sylling for å arrangere triatlon med 7. trinn.

- Dette gjorde vi også i år, og etter en kald vår holdt vannet kun sju grader. Bortsett fra at ei av jentene skadet seg under sykkeldelen, gjennomførte samtlige av elevene på årets 7. trinn hele triatlonen, og de la alle ned en imponerende innsats, forteller Siv Olsen.


"SFOiade"

Tradisjonen tro ble det også i år arrangert en SFOiade i forbindelse med SFO-avslutningen. Her fikk elevene prøve seg på alt fra vanlige friidrettsøvelser, å gjette riktige antall, sumobryting, stikkball og tårnbygging. Og sist, men ikke minst, sto den årlige - og meget populære - svampekastingen på programmet. Med SFO-lederen og skolens rektor som målskiver.

- I år var barna utrolig treffsikre, så vi ble rett og slett gjennomvåte - til stor jubel fra både barn og voksne, smiler Siv Olsen.

Se bildegalleri av årets vår- og sommeraktiviteter på Oddevall skole og SFO her.