Nytt smittetilfelle i Lier – fortsatt én på sykehus

BEREDSKAPSKLINIKK: Tirsdag åpnet Lier kommunes beredskapsklinikk på BilBo-tomta i Lierbyen. Her vil personer som er mistenkt for koronasmitte kunne bli testet utendørs under trygge forhold etter henvisning fra fastlege.

BEREDSKAPSKLINIKK: Tirsdag åpnet Lier kommunes beredskapsklinikk på BilBo-tomta i Lierbyen. Her vil personer som er mistenkt for koronasmitte kunne bli testet utendørs under trygge forhold etter henvisning fra fastlege. Foto:

Fem personer er nå bekreftet smittet av korona i Lier.

DEL

Det melder kommunen i en pressemelding onsdag formiddag.

Det betyr at det er ett nytt bekreftet smittetilfelle siden forrige oppdatering tirsdag.

23 personer som er knyttet til kjent smittetilfelle er nå i karantene. I tillegg kommer et ukjent antall som er i hjemmekarantene etter føre var-prinsippet.

Lier kommune har gått ut med en etterlysning etter helsepersonell. Så langt har det meldt seg 86 personer.

– Vi går gjennom søknadene fortløpende og engasjerer aktuelle kandidater ettersom behovene oppstår, melder kommunen.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Artikkeltags