Gå til sidens hovedinnhold

Dette krever sentrum

Artikkelen er over 5 år gammel

Venstre, KrF og Sp står samlet i kravene til Høyre og Frp.

LIER: Etter at de tirsdag fikk tilbudet til Arbeiderpartiet, gikk sentrumspartiene til Høyre og Frp med en politisk kravliste de presenterte onsdag kveld.

Realitetene i den skal diskuteres videre på torsdagens kveldsmøte mellom de fem partiene.

En enighet her vil trolig føre til en politisk storkoalisjon bestående av sentrum, Høyre og Frp, og med Gunn Cecilie Ringdal som ordfører.

Grønne føringer

Dermed er det de tre sentrumspartiene som sitter med hendene på rattet i den politiske dragkampen om makta i Lier.

Scenarioet er klart: Enten kommer Lier til å bli styrt av et flertall bestående av sentrum, Høyre og eventuelt Frp, hvis de aksepterer kravene.

Hvis ikke går sentrumspartiene tilbake til Arbeiderpartiet for å forhandle videre om en storkoalisjon bestående av sentrum, Ap, SV og Miljøpartiet De Grønne. da med Tonje Evju som ordfører.

– Vi har lagt fram et dokument med våre politiske prioriteringer som er forelagt Høyre og Frp. Samtidig har vi kommunisert at vi har fått en meget raust tilbud fra Arbeiderpartiet. Det er sentrumspartiene som nå legger den politiske føringen, sier Venstres Tove Hofstad.

Kravlisten er omfattende, og består av seks hovedoverskrifter: Et klimagrønt Lier, skole og oppvekst, flyktninger, næringsliv, Fjordbyen/Gullaug, samt helse og omsorg.

– Kravene bærer tydelig preg av en styrket miljøpolitikk, og en sterk sosial profil, sier Hofstad.

Hun ønsker ikke å gå konkret inn på innhold i hvert enkelt punkt.

– Uansett vil dette gjøre at de velgerne som har stemt på oss, blir glade. Det blir nok også de som har stemt på Høyre, men som synes det er på tide med litt mer grønn politikk i Lier, sier hun.

– Vil dere vurdere å forhandle videre med Ap?

– Det kommer helt an på hva som blir utfallet av kveldens møte, sier hun.

Kommentarer til denne saken