LIER: Med 4100 besøkende fikk eventyret i Sylling nok en lykkelig slutt.

Sommerkledde barn fikk kjøre traktor, ri på hest, hoppe i høyet og klappe geiter, men aller mest stas var nok Trollskogen.

Den magiske skogen

- Mamma, er det noen troll her? spør Dennis Finsrud-Larsen (3), mens han holder et godt tak i mammas hånd.

Med sot i ansiktet, kartet rundt halsen og halen på plass er han på trolljakt. Men redd er han ikke, bare nysgjerrig. På veien gjennom skogen møter de ikke bare troll, men også edderkopper, spøkelser og hekser. Dennis likte Sovetrollet best.

- Jeg hørte at han sov fordi han snorka ganske høyt, sier han begeistret.

Etter Trollskogen fortsetter moroa i Strandparken. Multikunstneren Davido imponerer med nye triks på scenen, mens andre koser seg på stranda. Utenfor et av teltene har det samlet seg opp en lang kø av spente jenter som fortvilet prøver å gni bort sotet fra Trollskogen. De skal nemlig på Prinsesseskole, og ekte prinsesser har ikke sot i ansiktet.

Gir tilbake til lokalsamfunnet

Det er ingen tvil om at dugnadsånden står høyt i Sylling. På seks år har Jordbæreventyret samlet inn hele 2 millioner, og hver eneste krone går til lokale lag og foreninger. Hele 350 frivillige har samarbeidet om årets jordbæreventyr.  Planleggingen begynte like etter jul, så det krever mye tid. Men i dag er alt arbeidet glemt.

- Når jeg ser på alle menneskene som koser seg her i dag så er det absolutt verdt det.  Jordbæreventyret skaper samhold i bygda og vi blir bedre kjent med hverandre. Dessuten kommer inntektene oss alle til gode, smiler festivalsjef Fredrik B. Trolsrud.