Strømbrudd i flere timer

Artikkelen er over 5 år gammel

På det meste var tjue trafostasjoner på Tranby uten strøm mandag kveld og natt til tirsdag.

DEL

TRANBY: - Det som skjedde var at en transformatorbryter på Hennumbråtan røk, og samtidig som det skjedde, røk det en høyspenningskabel mellom blokkene i Hyllveien og Bratromveien, sier nettsjef Terje Edvardsen i Lier Everk.

- Dette gjorde det ekstra vanskelig å finne feilen, da vi fikk to feilmeldinger samtidig. Og det til alt overmål akkurat da valgresultatene skulle begynne å tikke inn, klokka 21 mandag kveld, så det var noen som for spøk lurte på om det var valgsabotasje på gang, legger han til.

På det meste var det så mange som 20 trafokiosker som manglet strøm, noe som medførte at store deler av Tranby var uten strøm i perioder.

- Vi hadde ute alt av tilgjengelige mannskaper, som jobbet på spreng for å finne og utbedre feilene. De fleste abonnentene fikk strømmen tilbake rundt 00.30, sier Edvardsen.

Først klokken 04.42 hadde de siste abonnentene fått tilbake strømmen.

- En beboer på Tranby skriver på deres facebooksider at hun har en alvorlig syk datter som bruker hjertemonitor, og at hun var bekymret da det kun var 40 minutter igjen på batteriet. Har dere noen mulighet til å hjelpe abonnenter med slike spesielle behov når det oppstår strømbrudd som varer i flere timer?

- Det har vi dessverre ikke. Vi er nødt til å bruke alt av ressurser på å finne og utbedre feilene så raskt som mulig. Abonnenter som har medisinsk utstyr som er avhengige av strøm for å fungere, må henvende seg til legevakten eller sykehuset dersom slike situasjoner oppstår, sier Edvardsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken