Ny innsamlingsrekord

Konfirmanter samlet inn penger til Bangladesh-prosjekt på Tranby og Lierskogen 20. september 2015. Ny innsamlingsrekord: Kr 67.500,-

Konfirmanter samlet inn penger til Bangladesh-prosjekt på Tranby og Lierskogen 20. september 2015. Ny innsamlingsrekord: Kr 67.500,- Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Årets konfirmantaksjon på Tranby og Lierskogen ble en suksess.

DEL

TRANBY/LIERSKOGEN: Søndag 20. september gikk konfirmantene på Tranby og Lierskogen fra dør til dør og samler inn penger til et nytt skoleprosjekt i Bangladesh.

I år samlet konfirmantene inn ikke mindre enn 67.500 kroner, som er ny rekord.

- Det er helt strålende at så mange har vært med og gitt penger til dette prosjektet, sier kateket Joar M. Flatland, som på vegne av konfirmantene takker alle som bidro til den nye innsamlingsrekorden.

Gratisskoler

Hver krone som samles inn går rett til prosjektet til Chittagong YWCA (KFUK), hvor planen er å drive to gratisskoler med i alt 500 elever.

Bangladesh har nær 200 millioner innbyggere, hvor bare 60 prosent kan lese og skrive.

- Utdanning er første steg til et bedre og mer selvstendig liv. Derfor støtter konfirmantene i Tranby og Lierskogen et skoleprosjekt der de fattigste får hjelp til utdannelse, sier Flatland.

Budsjettet for gratisskole til 500 barn fra slummen er på 420.000 norske kroner.

- Da er husleie for begge gratisskolene dekket, pluss lønn til ti lærere, vaktmester, vaskehjelp, matansvarlig, skoleuniformer og skoleutstyr til alle de 500 barna. Hva ville ikke noe tilsvarende ha kostet i Norge?, spør kretssekretær Turid Werrum i Buskerud KFUK-KFUM, som også er svært glad og takknemlig for hver krone liungene har gitt til prosjektet.

Pengene når fram

Bangladesh KFUK arbeider gjennom 13 lokale foreninger i slumområder med låne- og sparegrupper, helsestasjoner, yrkesopplæring og gratisskoler.  

- Buskerud KFUK-KFUM har vært samarbeidspartner med Bangladesh KFUK i 18 år, og vet hvordan de står på for å hjelpe familiene i slumområdene til et bedre liv. Pengene kommer frem, det er ingen fordyrende mellomledd der det tas provisjon. Hver eneste krone liungene har gitt forvaltes på beste måte, forsikrer Werrum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken