Anker dommen mot 21-åring

Artikkelen er over 4 år gammel

En 21 år gammel mann ble i fjor dømt til 120 dager for uaktsom kjøring etter en trafikkulykke hvor to personer i 80-årene mistet livet. Nå anker påtalemyndigheten dommen.

DEL

DRAMMEN: 21-åringen må nå møte opp i retten i mai, etter at påtalemyndigheten har anket dommen han fikk i fjor, skriver nrk.no og dt.no.

Politiadvokaten ba sist om fengsel i to år og seks måneder.

Det var natt til 15. februar 2014 at to biler frontkolliderte på fylkesvei 18, på strekningen mellom Gullaug og Lierkroa.

En 80 år gammel kvinne og en 87 år gammel mann fra Lier omkom i ulykken. Kvinnens to barnebarn satt også i bilen, men overlevde kollisjonen.

I retten i fjor forklarte 21-åringen at bilen kom for langt ut på kanten, fordi han rettet oppmerksomheten på noe utenfor bilvinduet. Han kom over i motsatt kjørebane da han forsøkte å rette opp igjen bilen.

I dommen skriver tingretten at det er svært sannsynlig at en bilfører vil reagere med å rette opp bilen da den svingte ut på grusen på kanten av veien.

Drammen tingrett skriver i dommen at 21-åringen holdt en for høy fart.

Beregninger gjort av Statens vegvesen viser at mannen holdt en fart på mellom 90 og 100 kilometer i timen. Det vil si at han kjørte i 30–40 kilometer over tillatt hastighet på strekningen, men ikke fort nok til at retten vurderer det som grovt uaktsomt.

Dommen fastslår at 21-åringens kjøring var direkte årsak til ulykken.

Saken har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Artikkeltags