SYLLING: Politiet i Søndre Buskerud fikk melding i dag tidlig om innbrudd i verkstedet til golfklubben på Holtsmark.

Og det skal være snakk om et tyveri til verdier over nesten 150.000 kroner

– Det er blitt tatt en del, deriblant gresstrimmere, motorsager, løvblåsere, verktøy og elektriske artikler forøvrig. Vi sendte umiddelbart opp en patrulje som har gjort videre undersøkelser, sier operasjonsleder Olav Myrvold.

Politiet ønsker tips fra publikum, men har foreløpig ikke hørt noe konkret.

– Det er blitt stjålet såpass mye, og såpass store ting, så det må nok ha vært en bil av noe slag inne i bildet. Men foreløpig vet vi ingenting, sier operasjonsleder Myrvold.

Må kjøpe nytt

Stål Bø, greenkeeper for golfklubben, fortviler over situasjonen. Selv om golfsesongen er langt på hell, så er flere gjenstander til daglig bruk stjålet.

– I tillegg til motorsager og gresstrimmere, så er det stjåler verktøy og elektriske ting som vi bruker til daglig.

– Hvordan påvirker dette hverdagen til golfklubben?

– Absolutt alt er ikke stjålet, for det har tyven eller tyvene ikke hatt plass til. Vi har vært i kontakt med forsikringsselskapet om dette. Men så er det slik at når snekkeren mister hammeren sin, så må han kjøpe en ny en. Og det gjelder oss, sier Bø, som anslår at verdien på det tapte er bortimot 150.000 kroner.

Tappet for diesel

I tillegg var lastebilen tappet for diesel.

– De hadde skrudd ut bunnpluggen på dieseltanken, men ikke skrudd den godt nok igjen. Så da lastebilen skulle ut å kjøre, så var den gått drivstofftom ved Spar-butikken, med en lang dieselstripe etter seg, sier Bø.

Heller ikke han vet noe om hvem tyvene kan ha vært. Men han har en sterk teori som er viderebrakt politiet.

– Det må antakeligvis være noen som er godt kjent her oppe, og som vet hva vi driver med her oppe. Det er mye folk i omløp her oppe selv om stedet ligger avsides til i forhold til hovedveiene, sier greenkeeperen.