Gå til sidens hovedinnhold

Flere hundre var uten vann

Artikkelen er over 4 år gammel

Mange områder på Jensvollveien, Stoppenkollen og Hasselbakken var uten vann i nesten 14 timer torsdag. Ved 20-tiden var vannet tilbake, men det anbefales å koke det til drikking.

STOPPEN/JENSVOLL: Grunnet vannlekkasje ble vannet borte i området Jensvollveien, Hasselbakken og Stoppenkollen i morgentimene torsdag. Først fikk noen av beboerne vannet tilbake, men det varte ikke lenge. Brudd på hovedvannledningen er noe av årsaken til at Viva måtte stenge vannet igjen. De aller første meldingene kom ved 6-tiden torsdag morgen.

Uten vann igjen

– Vi har fått noen telefoner, men ikke veldig mange, sier kommunikasjonsansvarlig i Viva, Siw Anett S. Enerud.

Hun forteller at deres mannskaper har jobbet på spreng hele torsdagen. Noen hundre skal ha vært berørt, uten at Enerud har nøyaktig antall.

Hun ber folk om å koke vannet. På sine nettsider skrive Viva: Husstander må regne med uklart vann og vi ber dere derfor om å la kaldtvannet rennet til det er klart. Vi anbefaler husstander også til å ikke bruke vaskemaskin eller oppvaskmaskin før vannet er helt klart igjen. Det første døgnet etter at vannet er tilbake, anbefaler vi et oppkok av vann som skal brukes til mat og drikke.

Hentet vann

Klokken 15.15 oppdaterte Viva IKS sin nettside med følgende melding:

"Viva er nå på vei for å hente en henger med vann (på plass ca. kl. 16:00) som blir plassert i Hasselbakken 2. Våre folk er på stedet. Merk: dette er IKKE drikkevann. Om det skal drikkes MÅ det kokes! Har dere tomme kanner, ta de med for å fylle på vann."

Det var det flere som benyttet seg av.

- Jeg merket jo at det var dårlig trykk i dusjen i dag tidlig, og sa det til mannen min, men tenkte ikke noe mer over det i morgenrushet, sier Kine Temte.

Hun hadde, i likhet med mange andre, har tatt med seg plastkanner til Vivas vannstasjon torsdag ettermiddag.

 

Hun legger til at det har vært bra med informasjon på SMS i løpet av dagen.

Mannskaper ute

Viva hadde også mannskaper ute på morgenen.

– Vi er ute for å lokalisere lekkasjepunktet, og håper å finne og utbedre feilen så snart som mulig sa kommunikasjonsansvarlig i Viva IKS, Siw Anett S. Enerud til Lierposten tidlig torsdag morgen.

Hun fortalte at Viva var ute med omtrent alt de hadde av folk, og at de i tillegg fikk hjelp av mannskaper fra Glitrevannverket.

For å informere folk om hvorfor de ikke hadde vann i springen, la Viva ut informasjon på sin nett- og Facebookside.

– Vi har også sendt ut rundt 550 sms-er til beboere i området. Vi beklager ulempene dette medfører, og jobber som sagt på spreng for å finne og utbedre feilen, sa Enerud.

 

Lierposten var på stedet like før klokken 9, og da mente mannskapene fra Viva og Glitrevannverket at de hadde lokalisert lekkasjepunktet, nederst i Nedre Lianvei, men de fryktet at det kunne være brudd i flere av vannledningene under bakken.

Feilen ble meldt inn mellom 06.15 og 06.30 torsdag morgen.

 

Kommentarer til denne saken