SYLLING: Før helgen startet det enorme gravearbeidet som til slutt skal resultere i en fotballbane i 9-erstørrelse like ved Sylling stadion og Sylling skole.

Formannskapet sa i mars ja til å forskuttere 2,73 millioner kroner til etablering av en ny kunstgressbane på treningsfeltet og nå er arbeidet i gang for fullt.

– Vi ligger godt i rute med det vi skal. Allerede på lørdag lå vi en dag foran skjerme. Til helgen skal vi isolere, før entreprenøren skal begynne med sitt arbeid, forteller John Gunnar Swang, som håper at opptil 40 barn og voksne vil stå klare med dugnadsglede for bygda.

– Da har vi et håp om å være ferdig på fire timer, sier Swang.

Kunstgressanlegget har vært etterspurt i lang tid oppe i Sylling. Det betyr at det nå legges til rette for enda større aktivitet, både for skoleelever og ikke minst de organiserte fotballagene.

– Med kunstgress kan det bedrives opptil 2000 treningstimer i året. Det blir et godt nærmiljøanlegg når skolen er vegg i vegg med deres fysak-aktivitet. Så her vil det være skoleaktivitet på dagtid og treningsaktivitet på kveldstid. Lysene vil slukkes klokken 22.00, forteller Swang.