OSLO/LIERSKOGEN: En meget sterk prestasjon av den unge internasjonale mesteren (IM), som går inn i sjakkhistorien som tidenes tredje yngste NM-vinner.

Forrige uke kjempet 671 deltakere om heder og ære i Oppsal Arena i Oslo. I eliteklassen, hvor norgesmesteren ble kåret, deltok 24 spillere.
 

Ungdommene dominerte

Tari, som spiller for eliteserieklubben Vålerenga i Oslo, fikk også selskap av tenåringene og IM-ene Johan Salomon, Nordstrand, (18) og klubbkameraten Kristian Stuvik Holm (17), på seierspallen i et ungdomsdominert mesterskap.

Aryan har lenge vært rangert som landets beste sjakkspiller i sin årsklasse. Han tok sitt første Norgesmesterskap som sjuåring. Åtte år gammel tok han NM-gull i klassen U10.

I 2013 endte han på en sterk tredjeplass i Ungdoms-EM i sjakk i Montenegro, og i fjor var han kun et halvt poeng unna NM-tittelen.

- Det viktigste for meg er å spille interessante partier, sa Aryan til Lierposten etter fjorårets NM.
 

Flere fra distriktet

Andre lokale spillere som gjorde det bra i årets NM var først og fremst drammenseren Juan Carlos Rueda-Kjeldsen, som i øyeblikket representerer Strømmen (ex. Drammen), Svein Erik Lurdalen, Kongsberg, og Eskil Åsmul, Konnerud, med hver sin tredjeplass i henholdsvis 1., 2. og 5. klasse.

Vidar Taksrud fra Tranby, ble dessuten nummer fire i seniorklasse A.