LIER/OSLO: Motorkampen er et storløp som arrangeres for spesielt inviterte deltakere fra Norge, Sverige og Danmark.

Løpet ble arrangert på Gardermoen Motorpark, og Liz Wessel fra Gullaug sørget for den eneste norske seieren dette løpet, da svenskene tok seieren i både åpen klasse og i junior klassen.

Helgen startet imidlertid temmelig trøblete, da bussen fikk motorstopp på vei til Gardermoen Motorpark.

– Vi ankom stevnet ti minutter før førermøtet skulle starte, og flere timer etter at innsjekk og teknisk hadde stengt, så det var på hengende håret, forteller Wessel.

Fant farlig feil

Hun startet med en 2. plass i første innledende på fredagskvelden – i regnvær og gjørme. Lørdagen lettet været og Wessel startet med en heatseier, etterfulgt av en 2. plass.

– Supermekaniker Tommy Kristiansen sjekker alltid grundig over bilen mellom omgangene, og før siste innledende fant han en feil på bilen som kunne vært avgjørende for resten av løpsdagen. Styrestaget på den ene siden hadde løsnet, så det ville mest sannsynlig endt med en avkjøring og ødelagt forstilling, forteller Liz.

Men gutta i teamet fikk fikset feilen, og Wessel avsluttet de innledende omgangene med en ny 1. plass.

Og i finalen ledet liungen fra start til mål, noe hun selvsagt var strålende fornøyd med.

– Ja!!!! Jeg vant, skriver hun i en pressemelding til Lierposten mandag.

Klar for Eliteracet 2017

Alle finalistene i Motorkampen ble dessuten invitert til Eliteracet 2017. Dette er et stort løp som arrangeres for de aller beste bilcrossførerne i landet neste år.

– Det er stort å bli invitert til dette løpet, så det gleder jeg meg veldig til, sier Liz Wessel.

Wessel Motorsport er dermed godt i gang med sesongen. Det startet med vinterløp i Sverige 20. februar, og helgens pokal var den 6. i rekken denne sesongen.

– Men vi stopper ikke med dette. Vi har planer om å kjøre full sesong med mange løp i år, forsikrer Wessel.

På terminlisten i år står blant annet storløp som Landskamp i Norge og i Danmark, Landsfinalen for damer, sommerfestival i Aremark og Tour De Motorsport i Nord.