Kvinne la seg på hjul etter ambulanse i 150 km/t

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Like før midnatt natt til mandag fikk politiet en telefon fra en ambulanse under utrykning som ble forfulgt av en bil på E18. Telefonen kom da ambulansen passerte Hanekleivtunnelen i Sande, og først i Asker klarte politiet å stoppe forfølgeren, som hadde ligget kloss oppe i rumpa på ambulansen i mange mil.

– Ambulansen var på vei fra Sørlandet til Oslo med pasient i bilen, og de lå i rundt 140–150 kilometer i timen på E18. En kvinne i slutten av tenårene mente tydeligvis at det å ligge bak en ambulanse under utrykning var en grei måte å komme fort fram, sier oppdragsleder Thorleif Rustad ved politiet i Sør Øst.

Politiet sendte ut en bil fra Drammen, og de klarte å innhente kvinnen ved Asker. Politiet klarte ikke å måle kvinnens hastighet, men på bakgrunn av ambulansepersonellets vitneutsagn om fart, ble kvinnen anmeldt for råkjøringen.

– Ambulanser under utrykning har tillatelse til å bryte fartsgrensene, og vi har lite til overs for bilister som henger seg på utrykningskjøretøyer. Slik atferd skal vi ikke ha noe av i trafikken, sier Rustad.

Rustad vet ikke hvor lenge kvinnen hadde ligget etter ambulansen.


Artikkeltags